Oscars 19: Οι νικητές ηθοποιοί και το τηλεοπτικό παρελθόν τους

Δημοσίευση: 26 Φεβ. 2019, 18:21
Συντάκτης:

Πέρασαν και τα φετινά Όσκαρ χωρίς να αφήσουν και τις καλύτερες εντυπώσεις ούτε όσον αφορά τις βραβεύσεις, ούτε σχετικά με την ίδια την τελετή. Πάντοτε όμως μας κάνουν να ασχολούμαστε για μέρες. Ένα από τα ιδιαίτερα κομμάτια της φετινής απονομής είναι οι επιλογές για Α΄ και Β΄ ανδρικό και γυναικείο ρόλο, καθώς αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα και οι τέσσερις ηθοποιοί που έφυγαν με το πολυπόθητο αγαλματίδιο έχουν πρόσφατη τηλεοπτική παρουσία σε κάποια σειρά, ή θα έχουν πολύ σύντομα.

<a href="/news/i-epelasi-ton-mi-amerikanon-skinotheton-sta-oskar/60127">Η επέλαση των μη Αμερικανών σκηνοθετών στα Όσκαρ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ επέλαση των μη Αμερικανών σκηνοθετών στα Όσκαρ

Για παράδειγμα, ο Mahershala Ali που δικαίως κέρδισε για δεύτερη φορά το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στο «Green Book», πρωταγωνίστησε στην τρίτη σεζόν του «True Detective» αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, όπως φυσικά και στο «House of cards», αλλά και το «Luke Cage». Την βραβευθείσα πλέον με Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου Regina King για την πολύ καλή ερμηνεία της στο «If Beale Street Could Talk», την μάθαμε από τα τηλεοπτικά «The leftovers», «Seven seconds» & «Southland» και σύντομα θα την δούμε στο τηλεοπτικό «Watchmen» του HBO. Ο Rami Malek που εντυπωσίασε την Ακαδημία ως Freddie Mercury πρωταγωνίστησε στις τρείς σεζόν του «Mr. Robot», ενώ μέσα στην χρονιά αναμένουμε την τέταρτη σεζόν και η Olivia Colman ετοιμάζεται να ξαναβάλει τα βασιλικά φορέματα υποδυόμενη την βασίλισσα Ελισσάβετ στην σειρά «The Crown» του Netflix, έπειτα από την εξαιρετική Claire Foy, ενώ δεν την ξεχνάμε στο επίσης τηλεοπτικό «Broadchurch», αλλά και το «Night Manager».

Αυτό δείχνει τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια. Μέχρι πριν κάποια χρόνια ένας κινηματογραφικός ηθοποιός και δη οσκαρούχος θα απέφευγε μετά μανίας να κάνει τηλεοπτική σειρά, εκτός από κάποιο guest. Πλέον η τηλεόραση έχει γίνει μόνιμη στέγη για πολλούς ηθοποιούς. Στο επερχόμενο «Big Little Lies» για παράδειγμα θα πρωταγωνιστούν τρείς βραβευμένες με Όσκαρ ηθοποιοί, η Nicole Kidman, η Reese Witherspoon και η Meryl Streep, ή η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Julia Roberts που από τα χέρια της δόθηκε το φετινό  Όσκαρ καλύτερης ταινίας, πρωταγωνίστησε στο «Homecoming» του Amazon. 

Πλέον συμβαίνει και το αντίστροφο. Τηλεοπτικοί ηθοποιοί να παίζουν σε ταινίες και να φεύγουν με το χρυσό αγαλματίδιο, όπως έκανε πέρσι η Alison Janney με το «I, Tonya», που ήταν η πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, ενώ έχει προταθεί για 14 Emmy, κερδίζοντας τα 7. Το ίδιο συνέβη και φέτος. Η Regina King έπειτα από τρία Emmy για το «American Crime» και το «Seven Seconds» προτάθηκε για πρώτη φορά για Όσκαρ, όπως και ο Malek, με βραβείο Emmy για το «Mr Robot» και η Olivia Colman με υποψηφιότητα για Emmy για το «The Night Manager».

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos