Oscars 19: Οι ευχαριστήριοι λόγοι των νικητών

Δημοσίευση: 25 Φεβ. 2019, 15:48
Συντάκτης:

Άλλη μια τελετή απονομής βραβείων Όσκαρ ολοκληρώθηκε, με την Αμερικανική Ακαδημία κινηματογράφου να επιστρέφει στις safe και politically correct επιλογές, με ιδιαίτερη ευαισθησία στο white washing και το crowd pleasing. 

<a href="/news/i-epelasi-ton-mi-amerikanon-skinotheton-sta-oskar/60127">Η επέλαση των μη Αμερικανών σκηνοθετών στα Όσκαρ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ επέλαση των μη Αμερικανών σκηνοθετών στα Όσκαρ

Το Green Book για παράδειγμα είναι μια καλή ταινία, με έρεισμα, που την βλέπεις και περνάς καλά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η καλύτερη ταινία της χρονιάς, ενώ φιλμ σαν τα Black Panther, Bohemian Rhapsody & Α Star Is Born, είχαν ξεκάθαρη θέση στην κατηγορία δημοφιλούς φιλμ που η Ακαδημία τελικά αποφάσισε να μην θεσπίσει επίσημα, αν και στην ουσιαστικά την συμπεριέλαβε στις επιλογές της και με το παραπάνω. Σε μια χρονιά που ηταν με διαφορά η πιο αδύναμη της δεκαετίας που διανύουμε σε ποιότητα ταινιών που ήταν υποψήφιες για Όσκαρ. 

Θυμίζουμε χαρακτηριστικά: 2010 - District 9/Avatar/Inglourious Basterds/A serious man. 2011 - Ιnception/Social Network/Black Swan/True Grit/Winter's Bone. 2012 - The Artist/The descendants/Hugo/Midnight in Paris. 2013 - Django Unchained/Amour/Beasts of the southern wild/Lincoln/Silver Linings Playbook. 2014 - The wolf of wall street/12 years a slave/Her/Nebraska/Dallas Buyers Club/Captain Phillips. 2015 - Birdman/Grand Budapest Hotel/Whiplash/Boyhood. 2016 - Big Short/Revenant/Room/Spotlight/Mad Max Fury Road. 2017 - Moonlight/Hell or high water/Arrival/Manchester by the sea. 2018 - Three billboards/Phantom Thread/The Post/Dunkirk/Call me by your name.

Οι ευχαριστήριοι λόγοι της βραδιάς ήταν ορισμένοι ουσιαστικοί και με πολιτικό μήνυμα, κάποιοι άλλοι συγκινητικοί και οι περισσότεροι κλισεδιαρισμένοι και αδιάφοροι. Με διαφορά κορυφαία στιγμή, η αναγγελία της νίκης για την Ολίβια Κόλμαν, με τον Γιώργο Λάνθιμο γονατιστό να υποβάλει τα σέβη του στην Βασίλισσά του! Και φυσικά και η τρελή αγκαλιά του Σπάικ Λι με τον Σάμουελ Τζάκσον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos