Oscars 17: Τα βραβεία των Ηθοποιών

Δημοσίευση: 30 Ιαν. 2017, 14:23
Συντάκτης:

Οι δηλώσεις κατά του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ προσφύγων και μεταναστών, ήταν ο μεγάλος... νικητής στην χθεσινή απονομή των βραβείων για τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς από το Σωματείο των Ηθοποιών.

Η αρχή έγινε από το κόκκινο χαλί και τον Σάμον Χέλμπεργκ του «The Big Bang Theory» να κρατάει μία επιγραφή που έγραφε «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες», και τη σύζυγό του να έχει γράψει κάτω από το λαιμό της «Αφήστε τους να μπουν».

Η συνέχεια ήταν «καυτή»: Στην εισαγωγή της τελετής, η Kerry Washington συστήθηκε ως ηθοποιός υποστηρίζοντας το δικαίωμα των ανθρώπων του Χόλιγουντ να παίρνουν πολιτική θέση: «Πολλοί λένε ότι οι ηθοποιοί δεν θα έπρεπε να εκφράζουν τις πολιτικές απόψεις τους. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι οι ηθοποιοί είμαστε πάνω απ’ όλα ακτιβιστές, γιατί ενσαρκώνουμε την αξία όλων των ανθρώπων».

Ο Άστον Κούτσερ καλωσόρισε τα μέλη του Σωματείου των Ηθοποιών, τους τηλεθεατές αλλά και όλους όσοι έχουν αποκλειστεί στα αεροδρόμια εξαιτίας του διατάγματος («Ανήκετε στην Αμερική μου. Είστε μέρος του υλικού απ' το οποίο είμαστε φτιαγμένοι, σας αγαπάμε και σας καλωσορίζουμε»), ενώ μη ξεχνάμε ότι η σύζυγός του Μίλα Κούνις, είχε φτάσει στις ΗΠΑ από την Ουκρανία στην ηλικία των επτά ετών με βίζα πρόσφυγα.

Η Τζούλια Λούι-Ντρέιφους, παραλαμβάνοντας το SAG για το ρόλο της στο «Veep», δήλωσε, «Είμαι κόρη ενός μετανάστη, αγαπώ αυτή τη χώρα και τρομοκρατούμαι από τα σφάλματά της. Κι αυτός ο αποκλεισμός των μεταναστών είναι ένα σφάλμα κι είναι αντιαμερικανικός».

Η Τέιλορ Σίλινγκ μίλησε εκ μέρους του καστ του «Orange Is the New Black»: «Εκπροσωπούμε μία ποικιλόμορφη ομάδα ανθρώπων, γενιές οικογενειών από τη Νιγηρία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Πουέρτο Ρίκο, την Κολομβία και την Ιρλανδία, που έχουν αναζητήσει μια καλύτερη ζωή εδώ»

Σαρκαστικός ο Τζον Λίθγκοου: «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω μια υποτιμημένη ηθοποιό που, με κάποιον τρόπο, έβαλε σε λέξεις ακριβώς τις δικές μου σκέψεις πριν τρεις βδομάδες σε μια άλλη απονομή βραβείων, τη Μέριλ Στριπ...»

Παθιασμένες επίσης η Βαϊόλα Ντέιβις και η Ταράζι Π. Χένσον, αλλά εκείνος που έκλεψε την παράσταση και έκανε το Shrine Auditorium του Λος Άντζελες να σηκωθεί στον αέρα από τις επευφημίες ήταν ο ξεσηκωτικός Ντέιβιντ Χάρμπορ, μιλώντας εκ μέρους της ομάδας του «Stranger Things». Την εκπληκτική ομιλία του, αλλά και τις κυριότερες της βραδιάς μπορείτε να τις απολαύσετε στα βιντεάκια στο τέλος του κειμένου.

Τα βραβεία των ρόλων πήγαν σε οσκαρικά φαβορί, το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για τα τηλεοπτικά βραβεία, με το καστ του «Stranger Things» να βραβεύεται και να αποτελεί μια μίνι-έκπληξη μαζί με το «Hidden Figures» (λιγότερο). Τα βραβεία αναλυτικά:

Α' Ανδρικός Ρόλος: Ντενζέλ Oυάσινγκτον, «Fences»

A' Γυναικείος Ρόλος: Εμα Στόουν, «La La Land»

B' Ανδικός Ρόλος: Μαχέρσαλα Αλί, «Moonlight»

B' Γυναικείος Ρόλος: Βαϊόλα Ντέιβις, «Fences»

Ομαδική ερμηνεία σε ταινία: «Hidden Figures»

Ανδρική ερμηνεία σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά: Μπράιαν Κράνστον, «All the Way»

Γυναικεία ερμηνεία σε τηλεταινία ή μίνι-σειρά: Σάρα Πόλσον, «The People v. O.J.Simpson»

Ανδρική ερμηνεία σε δραματική σειρά: Τζον Λίθγκοου, «The Crown»

Γυναικεία ερμηνεία σε δραματική σειρά: Κλερ Φόι, «The Crown»

Ανδρική ερμηνεία σε κωμική σειρά: Γουίλιαμ Μέισι, «Shameless»

Γυναικεία ερμηνεία σε κωμική σειρά: Τζούλια Λούι-Ντρέιφους, «Veep»

Ομαδικό καστ σε δραματική σειρά: «Stranger Things»

Ομαδικό καστ σε κωμική σειρά: «Orange Is the New Black»

Σκηνή δράσης από ομάδα κασκαντέρ σε τηλεοπτική σειρά: «Game of Thrones»

Σκηνή δράσης από ομάδα κασκαντέρ σε ταινία: «Hacksaw Ridge»

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos