Οδηγίες χρήσης για να δείτε το "Black Mirror: Bandersnatch"!

Δημοσίευση: 28 Δεκ. 2018, 19:34
Συντάκτης:

Το αγαπημένο «Βlack Mirror» επέστρεψε και προβάλλεται στο Netflix από σήμερα, όχι με τον 5ο κύκλο του, αλλά με την μορφή ταινίας. Και μάλιστα διαδραστικής, όπως έχουμε αναφέρει ξανά (εδώ μπορείτε να δείτε το τρέιλερ).

ΣΧΕΤΙΚΑ"You vs. Wild": Το νέο Bandersnatch του Netflix

Τι στο καλό σημαίνει όμως αυτό στην πράξη και πως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το «Bandersnatch»; Ακολουθούν οδηγίες χρήσης!

Η εξέλιξη της ιστορίας λοιπόν σε προσκαλεί να διαλέξεις την δική οπτική γωνία που θα συνεχιστούν οι δράσεις στο φιλμ, καθώς δεν ακολουθεί ακριβώς γραμμική αφηγηματική ροή, αλλά αντιθέτως την επηρεάζετε με συνεχείς παρεμβάσεις. Αν κάνετε την λάθος επιλογή, θα «σας κοστίσει». Η ερώτηση είναι: μιλάμε τελικά για φιλμ ή για το πιο περίτεχνο video game στην ιστορία;

Το Bandersnatch είναι δομημένο σε Choose Your Own Adventure format. Δουλεύει ως εξής:

Ενώ παρακολουθείτε το Bandersnatch, συγκεκριμένες σκηνές επιβάλουν στον πρωταγωνιστή να κάνει ορισμένες επιλογές. Στην βάση της οθόνης θα σας δοθεί η δυνατότητα (προφανώς κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας ή με άγγιγμα αν το βλέπετε σε i-pad) να επιλέξετε εσείς την συνέχεια. Κάποια διλήμματα είναι πολύ απλά (ποια μάρκα δημητριακών να διαλέξει) κάποια άλλα όχι (να θάψει ή να τεμαχίσει το πτώμα; )!

Αν διαλέξετε την «λάθος» επιλογή (αυτή που δεν διευκολύνει ακριβώς την επέκταση της ιστορίας), τότε βάση σεναρίου κάτι θα πάει εντελώς στραβά και θα πρέπει να επιστρέψετε ξανά στην προηγούμενη σκηνή να διαλέξετε το σωστό αυτή την φορά.

Ενώ έχετε την επιλογή να πάτε μπροστά ή πίσω 10 δευτερόλεπτα, το σύνηθες fast forward είναι απενεργοποιημένο, ενώ δεν δείχνει στην βάση της οθόνης πόσο διαρκεί το φιλμ, το οποίο αρχικά είναι προορισμένο για 90 λεπτά, αλλά επειδή υπάρχει υλικό 5 (!) ωρών, όλα εξαρτώνται από τις επιλογές σας!

Αν αποφασίσετε να μην επιλέξετε κάτι στα διλήμματα που θα σας εμφανίζονται συχνά πυκνά, τότε η ίδια η ταινία θα επιλέξει για εσάς και τις περισσότερες φορές θα διαλέγει την «λάθος» επιλογή και άρα θα σας αναγκάζει να γυρνάτε πίσω έτσι κι αλλιώς…

Κάποιοι θα το βρουν συναρπαστικό, κάποιοι άλλοι κουραστικό.

Δημοσίευση: 28 Δεκ. 2018, 19:34
Συντάκτης:
ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O Τζέισον Μομόα θα γύριζε το «Twins» με τον Πίτερ Ντίνκλατζ

Πριν 31 χρόνια, η κωμωδία «Twins» (Δίδυμοι) άρεσε πολύ με το κόνσεπτ των Άρνολντ...
1ώρα

Τo πρώτο του animation θα σκηνοθετήσει ο Ρον Χάουαρντ

O Ρον Χάουαρντ ετοιμάζεται να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό: να σκηνοθετήσει ταινία κινουμένων σχεδίων για...
1ώρα

Όουεν Γουίλσoν και Σάλμα Χάγιεκ σε δράμα φαντασίας της Amazon

Ο Όουεν Γουίλσον και η Σάλμα Χάγιεκ πρωταγωνιστούν στην επιστημονικής φαντασίας δραματική ταινία «Bliss»...
1ώρα