O Tζουντ Λο, ο... Πάπας.

Δημοσίευση: 10 Μαρτίου 2015, 20:04
Συντάκτης:

Ο Τζουντ Λο θα υποδυθεί τον Πάπα, στο "Τhe Young Pope", την επόμενη δουλειά του Πάολο Σορεντίνο και αναφερόμαστε σε μια τηλεοπτική σειρά 9 επεισοδίων, σε σενάριο του ίδιου του Σορεντίνο. 

Η ιστορία παρακολουθεί έναν Αμερικανό Πάπα που εξελίσσεται στον πιο συντηρητικό θρησκευτικό ηγέτη που βρέθηκε ποτέ στη θέση Ποντίφικα.

O Άγγλος σταρ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την σειρά που θα ξεκινήσει γυρίσματα σε λίγους μήνες στο Βατικανό, την Ιταλία, την Αμερική και την Αφρική, αλλά και τα στούντιο της Τσινετσιτά.

Ο σκηνοθέτης του "La grande bellezza", αυτόν τον καιρό ολοκληρώνει τo "Τhe early years", την ιστορία ενός ηλικιωμένου σύνθετη μαέστρου, ο οποίος μετά από μια λαμπρή και γεμάτη δόξα καριέρα, ετοιμάζεται για την συνταξιοδότησή του. Όμως στην διάρκεια των διακοπών του παρέα με έναν συνομήλικο φίλο του σκηνοθέτη. ένα απροσδόκητο γεγονός θα συμβεί: ένας απεσταλμένος της Βασίλισσας της Αγγλίας θα τους επισκεφθεί, προκειμένου να πείσει τον Φρεντ, να είναι ο μαέστρος ενός κονσέρτου που θα δώσει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Στη δεύτερη του αγγλόφωνη απόπειρα μετά το "This Must Be the Place", ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει με ένα θεαματικό καστ: Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρέιτσελ Βάις, Τζέιν Φόντα, Πολ Ντάνο...

Update 15/6/16: Το πρώτο teaser κυκλοφόρησε, με τον Τζούντ Λο ως Λένι Μπελάρντο, ένα Αμερικανό καπνιστή Πάπα που εξελίσσεται στον πιο συντηρητικό θρησκευτικό ηγέτη που βρέθηκε ποτέ στη θέση Ποντίφικα, ο οποίος αναδείχθηκε με την βοήθεια της Νταϊάν Κίτον ως μοναχή Μαίρη, η οποία διαθέτει μεγάλη επιρροή στις αποφάσεις του. 

«Ο Λένι Μπελάρντο, γνωστός και ως Πίος ΙΓ΄, είναι ο πρώτος Αμερικανός Πάπας στην ιστορία. Νέος και γοητευτικός, η εκλογή του φαίνεται να είναι αποτέλεσμα μια απλής και αποτελεσματικής στρατηγικής από το Κολλέγιο των Καρδιναλίων. Αλλά όπως γνωρίζουμε, τα φαινόμενα απατούν. Ειδικά σε μέρη μεταξύ ανθρώπων που έχουν επιλέξει το μεγάλο μυστήριο του Θεού, ως καθοδηγητικό φως της ύπαρξής τους. Τέτοιο μέρος είναι το Βατικανό, και αυτοί οι άνθρωποι είναι οι αρχηγοί της καθολικής εκκλησίας. Και η πιο μυστηριώδης και αντιφατική μορφή όλων, είναι ο ίδιος ο Πάπας. Έξυπνος και αφελής, παλιομοδίτης αλλά και μοντέρνος, αμφίβολος και συνάμα αποφασιστικός, ειρωνικός, σχολαστικός και αδίστακτος... ο Πάπας ΙΓ προσπαθεί να διαβεί τον μακρύ δρόμο της ανθρώπινης μοναξιάς για να βρει τον Θεό για την ανθρωπότητα. Και για τον εαυτό του.», δηλώνει ο Σορεντίνο, ο οποίος χαρακτηρίζει την μίνι αυτή σειρά ως «την απόδειξη για την ύπαρξη αλλά και την απουσία του Θεού».

Update 5/9/16: Το νέο τρέιλερ που κυκλοφόρησε με αφορμή την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων στο Φεστιβάλ της Βενετίας, θα χαρακτηριστεί 100% προκλητικό και θα συναντήσει σίγουρα πολλές αντιδράσεις από φανατικούς θρησκόληπτους. Οι πρώτες κριτικές όμως είναι εξαιρετικές και όλα δείχνουν η σειρά θα ανεβάσει την θερμοκρασία στο τηλεοπτικό τοπίο από τις 27 Οκτωβρίου και έπειτα, όταν και θα προβάλλεται στο ΗΒΟ.

Update 4/10/16: Eίναι ένα στοίχημα πως ο Σορεντίνο θα προσαρμόσει την κινηματογραφική πληθωρικότητά του στον σαφώς πιο προμελετημέν ρυθμό μιας τηλεοπτικής σειράς. Ελπίζουμε πάντως, το "Young Pope" να είναι τόσο προκλητικό όσο δείχνει. "Αυτός ο Πάπας δεν διαπραγματεύεται", τονίζει ο Τζούντο Λο στο νέο τρέιλερ:

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos