Ο Τσαρλς Μάνσον γίνεται σειρά με πρωταγωνιστή τον Ντουκόβνι

Δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2015, 09:35
Συντάκτης:

Θεωρείται ένας από τους πιο αδίστακτους κατά συρροή δολοφόνους εν ζωή, αν και ο ίδιος δεν έχει διαπράξει κανέναν φόνο, τουλάχιστον επίσημα.

Ο Τσαρλς Μάνσον τον Αύγουστο του 1969 συγκλόνισε όλη την Αμερική, αλλά και τον κόσμο, όταν διέταξε τη σφαγή εννέα ανθρώπων στην καρδιά του Χόλιγουντ. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η 26χρονη Σάρον Τέιτ, σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι και διάσημο μοντέλο, που ήταν οκτώ μηνών έγκυος όταν έπεσε θύμα της «οικογένειας».

Ο «Προφήτης του Θανάτου», όπως ονομάστηκε από τότε ο Μάνσον, ενέπνευσε βιβλία, θεατρικά έργα, κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μια όπερα και ένα μιούζικαλ.

Τώρα έρχεται και μια σειρά του NBC αφιερωμένη σε αυτόν με τίτλο Aquarius (Υδροχόος). Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι, ο Μόλντερ των «X-Files», ο οποίος θα υποδύεται έναν αστυνομικό, στο Λος Αντζελες της δεκαετίας του 1960 που προσπαθεί να εντοπίσει τον άγνωστο άνδρα που παρασύρει νεαρές κοπέλες στην «οικογένειά του», ένα κοινόβιο με σεξουαλικά όργια και ναρκωτικά.

Η σειρά θα διαρκέσει 13 επεισόδια και θα εστιάζει στα πρώτα χρόνια της δράσης του Μάνσον με τη σέχτα που είχε δημιουργήσει χωρίς να φτάνει στο 1969 και το περιστατικό της σφαγής. Προφανώς αν πάει καλά από θεαματικότητα, θα φτάσει ως εκεί σε μελλοντικούς κύκλους επεισοδίων...

Ο Μάνσον οργάνωσε «την «οικογένεια Μάνσον», στην οποία οι πρώτοι οπαδοί ήταν κάποιοι μηχανόβιοι αλλά και πολλές πλούσιες κοπέλες με διαταραγμένες προσωπικότητες, τις οποίες υπέβαλε σε πλύση εγκεφάλου με τη βοήθεια διάφορων ναρκωτικών και παραισθησιογόνων. Στο κοινόβιο, ο Μάνσον παρουσιαζόταν σαν «μία ανώτερη δύναμη». Είχε αφήσει μακριά μαλλιά και μούσι για να θυμίζει τον Ιησού Χριστό.

Είχε τρεις έμμονες ιδέες που έγιναν τελικά τα θεμέλια της εγκληματικής του δράσης: την σαϊεντολογία, τον βουδισμό και το έργο των Βeatles. Ίσως το πιο βασικό κήρυγμα του «πατέρα» Μάνσον ήταν η σεξουαλική απελευθέρωση, κατά το πνεύμα της εποχής. Έδινε γενναίες δόσεις LSD στην οικογένεια, και οργάνωνε σεξουαλικά όργια στα οποία έπρεπε να παίρνουν μέρος όλοι. Με το πέρασμα του χρόνου αυξανόταν και ο αριθμός των γυναικών που εντάσσονταν στην ομάδα. 

Ο Μάνσον ανέπτυξε μια ανισόρροπη θεωρία και τα οράματα για τον μεγάλο «φυλετικό πόλεμο». Αυτόν τον αλληλοσπαραγμό λευκών και μαύρων τον ονόμασε «Helter Skelter» (φύρδην μίγδην) από το γνωστό τραγούδι των Beatles. Ο Μάνσον προφήτευε ότι σύντομα οι μαύροι θα εξεγείρονταν και θα άρχιζαν να σκοτώνουν τους λευκούς, μετατρέποντας τις πόλεις της Αμερικής σε κόλαση. Θα νικούσαν, αλλά λόγω της «έμφυτης κατωτερότητάς τους» οι μαύροι δεν θα μπορούσαν να ασκήσουν την εξουσία. Και τότε θα καλούσαν τον Μάνσον να γίνει ο ηγέτης σαν «Πέμπτος Άγγελος», η μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού. Οι άλλοι Τέσσερις Άγγελοι ήταν οι Beatles.

«Πρέπει να κάνουμε ένα έγκλημα που θα τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου», έλεγε όταν άρχισε να καθοδηγεί την ομάδα σε σχέδια για σφαγές. Στις 9 και 10 Αυγούστου του 1969, τα μέλη της οικογένειας, με επικεφαλής τον ίδιο, δολοφόνησαν εννέα ανθρώπους. Η δίκη κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, και ο Μάνσον καταδικάστηκε σε θάνατο. Η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1972, όταν το ανώτατο δικαστήριο κατήργησε την εσχάτη των ποινών στην Καλιφόρνια.

Από τότε μέχρι σήμερα ο 81χρονος, πλέον, Μάνσον ζει στη φυλακή, από όπου δίνει συνεντεύξεις και αλληλογραφεί με εκατοντάδες «θαυμαστές». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι ο κρατούμενος που λαμβάνει τις περισσότερες επιστολές στις ΗΠΑ. Έχει υποβάλει αρκετές φορές αίτηση αποφυλάκισης. Όλες έχουν απορριφθεί.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos