"Ο τρίτος άνθρωπος" στην ταράτσα του Ash In Art

Δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2015, 13:26
Συντάκτης:

Ένα εξαιρετικό σινεφιλικό δώρο και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για θερινό σινεμά, προσφέρει απόψε το Ash In Art (Ηρακλέους 10 & Καλλιρρόης, 11743 Aθήνα. Έναντι στάσης μετρό Συγγρού-Fix, TEL: ++30-210-9216890), με την προβολή του "The third man" του Κάρολ Ριντ με τον Όρσον Ουέλς, στην ταράτσα του, στις 21.00. Δωρεάν. 

«Από όλες τις ταινίες που έχω δει, αυτή ενσαρκώνει τη μαγεία του να πηγαίνεις σινεμά...» είπε ο σπουδαίος κριτικός Κινηματογράφου Roger Ebert. Απόψε Πέμπτη καθιερώνουμε άλλη μια μέρα για το παγκόσμιο σινεμά!!! Θα προβληθεί «Ο Τρίτος Άνθρωπος», η ταινία - αριστούργημα, του Βρετανού σκηνοθέτη Κάρολ Ριντ. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες βρετανικές ταινίες όλων των εποχών... !

Ο «Τρίτος Άνθρωπος» (The Third Man - 1949), μας μεταφέρει στη Βιέννη, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μία πόλη, στην καρδιά της Ευρώπης, άλλοτε αριστοκρατική και χαρούμενη, τώρα έχοντας περάσει από την φονική επίδραση των ναζί, είναι πλέον κατεστραμμένη, φτωχή και διαιρεμένη σε συμμαχικές ζώνες επιρροής. Παράλληλα, η τοπική κοινωνία προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από συντρίμμια, ενώ ανθεί η μαύρη αγορά.

Σε ένα τέτοιο κλίμα καταφτάνει ένας αφελής και άνεργος συγγραφέας λαϊκών μυθιστορημάτων γουέστερν, ο Χόλι Μάρτινς (Τζόζεφ Κότεν), ύστερα από πρόσκληση ενός παλιού του φίλου, του Χάρι Λάιμ (Όρσον Ουέλς). Όταν όμως φτάνει εκεί τον περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη....

Η ταινία, βασίζεται στο ομώνυμο κατασκοπικό μυθιστόρημα του Graham Greene, ενώ το υποβλητικό Soundtrack υπογράφει ο Άντον Κάρας (Anton Karas). Το φιλμ σε σκηνοθεσία του Κάρολ Ριντ, διαθέτει μία τριπλέτα εκπληκτικών ηθοποιών. Στους ανδρικούς ρόλους, οι ερμηνείες των δύο βασικών πρωταγωνιστών του φιλμ, είναι απλά συγκλονιστικές.Τζόζεφ Κότεν, Όρσον Ουέλς αλλά και Αλίνατ Βάλι, πρωταγωνίστρια μεταξύ άλλων σε θρυλικές ταινίες του Χίτσκοκ, του Βισκόντι, του Αντονιόνι και του Παζολίνι!

Η ταινία έχει ψηφιστεί ως η Καλύτερη Βρετανική Ταινία του 20ού αιώνα από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (British Film Institute), καθώς και μία από τις Καλύτερες Αμερικανικές Ταινίες όλων των εποχών, λόγω της συμμετοχής του Αμερικανού παραγωγού, David O. Selznick.

Περισσότερα για τις προβολές του Ash In Art, εδώ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos