Ο Στιβ ΜακΚουίν δεν θα κάνει ποτέ τηλεόραση

Δημοσίευση: 28 Οκτ. 2018, 11:40
Συντάκτης:

Ο Steve McQueen επιστρέφει στον κινηματογράφο έπειτα από την επιτυχία του «12 Years a Slave», με το «Widows», και σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του που πηγαίνουν στην τηλεόραση, πολλές φορές εκμεταλλευόμενοι διάσημα κινηματογραφικά projects, ο McQueen επιστρέφει με την μεταφορά μίας τηλεοπτικής σειράς των 80s στην μεγάλη οθόνη. Για ποιο λόγο επέλεξε να παραμείνει πιστός στον κινηματογράφο, αντί να παραδοθεί στην μόδα της τηλεόρασης? «Δεν είμαι τόσο οξυδερκής στην τηλεόραση» παραδέχεται ο ίδιος και συνεχίζει «η τηλεόραση είχε την μεγάλη στιγμή της. Είναι αναλώσιμα πλέον, έτσι δεν είναι? Είναι αναλώσιμα. Υπήρξε κάποια στιγμή στα 90s, ή στην αρχή των 00s, που ήταν θαυμάσια. Ενώ τώρα είναι του τύπου “Χρειαζόμαστε πράγματα”. Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα, αλλά προφανώς η ποιότητα έχει πέσει. Υπάρχουν πιο πολλά πράγματα, αλλά λιγότερη ποιότητα». Συμπλήρωσε επίσης ότι «δεν μου αρέσει η τηλεόραση, υπήρχαν κάποια καλά πράγματα, (τώρα) είναι άσχημα».

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Να θυμίσουμε ότι ο σκηνοθέτης είχε μία μικρή εμπειρία με τον κόσμο της τηλεόρασης, όταν σκηνοθέτησε τον πιλότο για την σειρά του HBO «Codes of Conduct», το 2014, αμέσως μετά την οσκαρική επιτυχία του  «12 Years a Slave», και τον Μάρτιο του 2015 το HBO επισήμως περιέλαβε στο πρόγραμμα του την μίνι σειρά, η οποία θα προβαλλόταν το 2016, κάτι που  εν τέλει δεν έγινε ποτέ, μετά το πολύ ακριβό, αλλά όχι τόσο επιτυχημένο «Vinyl». Ο McQueen θεωρεί ότι ακυρώθηκε λόγω του ανταγωνισμού με το Netflix, οπότε φοβήθηκε να ρισκάρει να έχει άλλη μία αποτυχία. Παρόλα αυτά παραδέχεται ότι δεν φταίει η εμπειρία που είχε, που δεν θέλει να ασχοληθεί με την τηλεόραση, καθώς καταλαβαίνει πως το δίκτυο ήθελε να παίξει με μεγαλύτερη ασφάλεια, ενάντια στην επέλαση του Netflix.

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε αυτήν την σειρά το απορρίπτει με βεβαιότητα. «Δεν θα ήθελα να το κάνω τώρα. Υπάρχουν τόσα πολλά», ενώ απορεί με τους τηλεκριτικούς «Πώς μπορείς να βλέπεις τόση πολλή τηλεόραση? Το κεφάλι πρέπει να είναι νεκρό». Τα χρήματα φαίνεται να αποτελούν για τον ίδιο έναν λόγο που δεν έχουμε τόσες σκεπτόμενες σειρές «όταν έχεις το Breaking Bad είναι θαυμάσιο, αλλά όταν έχεις το Ozark, που είναι rip-off…είναι δυστυχία να έχεις τόσα πολλά χρήματα πλέον και τόσες λίγες ιδέες. Το πρόβλημα είναι ότι όταν δεν έχεις χρήματα, πρέπει να σκεφθείς». Σχετικά με την σύγκριση τηλεόρασης και σινεμά που γίνεται ο ίδιος θεωρεί πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης: «Δεν θεωρώ ότι η τηλεόραση κάνει αυτό που κάνει το σινεμά. Δεν μπορώ να πω ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο, αλλά μπορώ να πω τι προτιμώ. Προτιμώ το σινεμά». Το «Widows» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Οκτ. 2018, 11:40
Ενημέρωση: 28 Οκτ. 2018, 11:40
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos