Ο Σον Μπέικερ επιστρέφει με δύο ταινίες μέσα στο 2019

Ο σκηνοθέτης των The Florida Project & Tangerine, Sean Baker επιστρέφει με δύο ταινίες το 2019.

Σε μία συνέντευξη που έδωσε στο Screen Daily ενόσω βρίσκεται στο φεστιβάλ κινηματογράφου στο Locarno ως μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνιστικού τμήματος, μίλησε για τις μελλοντικές του δουλειές, και από ότι φαίνεται το 2019 θα είναι μία ιδιαίτερα γεμάτη χρονιά επαγγελματικά για τον σκηνοθέτη. Ο ίδιος δήλωσε πως έχει δρομολογήσει τα γυρίσματα δύο ταινιών, γιατί, όπως είπε «είμαι πολύ κακός στο να πηγαίνω αμέσως στην διαδικασία του μοντάζ μετά το γύρισμα. Χρειάζομαι απόσταση. Γι’ αυτό είπαμε να γυρίσουμε πρώτα τις δύο ιδέες ταινιών που έχουμε και μετά να κάνουμε μαζί το μοντάζ και για τις δύο».

Όπως και στις δύο προηγούμενες ταινίες του, ο Baker αντλεί για μία ακόμη φορά την έμπνευσή του από την επαρχιακή Αμερική. «Μας βοηθάει να βρούμε την νέα ιστορία. Ξεκινάμε να κάνουμε roadtrips ώσπου να βρούμε την κατάλληλη τοποθεσία για τα γυρίσματα. Έχουμε ήδη κάνει κάποιες λήψεις και μέχρι στιγμής πάει καλά. Κατά πως φαίνεται, μάλλον θα καταλήξουμε σε μία πόλη, στην οποία δεν έχω ξαναγυρίσει κάτι ποτέ».  

Υπονοούμενα του Baker μας κάνουν να ψυχανεμιζόμαστε πως οι λήψεις του γίνονται πάλι, όπως και στο Tangerine με iPhone. «Αρνούμαι να χρησιμοποιήσω οτιδήποτε ψηφιακό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνει κανείς αυτό, εκτός κι αν επιλέξει να γυρίζει με ένα κινητό, γιατί εξάλλου οι περισσότερες ψηφιακές μέθοδοι προσπαθούν να εγκολπώσουν και να μιμηθούν την μέθοδο λήψης φιλμ. Έτσι, προσπαθούμε να το έχουμε υπόψιν αυτό όταν γράφουμε το σενάριο».

Όσον αφορά την ιδέα της δεύτερης ταινίας, «σίγουρα θα είναι κάτι σύγχρονο. Δεν ξέρω εάν θα είναι η Αμερική, αλλά σίγουρα θα είναι μία δήλωση για την Αμερική. Θέλω να εστιάσω την προσοχή σε κάτι που δεν κάνουμε σωστά στις ΗΠΑ, δείχνοντας το πού γίνεται σωστά».

Ο σκηνοθέτης δεν μας έχει απογοητεύσει προς το παρόν, μάλλον έχει ανεβάσει και τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά με το Florida Project. Αναμένουμε με αδημονία, επομένως, τις νέες του δουλειές.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 10 Aug 2018, 14:23
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Μας πήρε ώρες η καταμέτρηση, αλλά άξιζε τον κόπο. Βλέπετε,...
2 ώρες
Το πρώτο Fashion Film Festival της Αθήνας, είναι πια γεγονός και θα πραγματοποιηθεί...
8 ώρες
Δεν σημαίνει ότι αν μια ταινία έχει γαμάτο τίτλο,...
8 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
35700
Spentzos
17700
Village
16200
Feelgood
13835
Feelgood
8575