O Λάνθιμος στην –λαμπερή- Βενετία

Δημοσίευση: 18 Μαΐου 2011, 14:35

Μπορεί η έναρξη του Φεστιβάλ της Βενετίας να έχει οριστεί σε τρεις μήνες από τώρα (31 Αυγούστου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2011), ωστόσο το δημοσίευμα του Variety ξεκαθαρίζει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο και μάλιστα παρουσιάζει πολλές πολυαναμενόμενες ταινίες, σε ένα πρόγραμμα που δείχνει πιο λαμπερό και από αυτό των Καννών!

Kαταρχήν, θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Ο Γιώργος Λάνθιμος μπορεί να μην κατάφερε με τις «Άλπεις» να αποκτήσει δικαίωμα προβολής στο Φεστιβάλ των Καννών, ωστόσο ένα χρόνο μετά την συμμετοχή (και τη βράβευση του με το βραβείο γυναικείας ερμηνείας) του «Attenberg» στο διαγωνιστικό τμήμα της Βενετίας, επιστρέφει. Όχι ως παραγωγός και ηθοποιός αλλά ως σκηνοθέτης μιας ταινίας που μιλά για μια νοσηλεύτρια, η οποία εργάζεται σε μια εταιρεία με την ονομασία «Αλπεις» και που προσφέρεται, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ανθρώπους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα να αντικαθιστά τους νεκρούς στις καθημερινές σχέσεις τους με τους συγγενείς. Πρωταγωνιστούν η Αριάν Λαμπέντ και η Αγγελική Παπούλια.

Δεν θα είναι όμως μόνο ο Λάνθιμος στο Φεστιβάλ της Βενετίας που αναμένεται σαν ένα από τα λαμπερότερα εδώ και πολλά χρόνια. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορεί κανείς να ξεχωρίσει φιλμ σαν το «Carnage» του Ρομάν Πολάνσκι, το «A Dangerous Method» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, το «Faust» του Αλεξάντερ Σοκούροφ, το ριμέικ της «Περιφρόνησης» του Ζαν Λικ Γκοντάρ από τον Φιλίπ Γκαρέλ με τίτλο «Un Ete Brulant», το «Dark Horse» του Τοντ Σόλονζ, το «Wuthering Heights» της Αντρεα Αρνολντ και το «Trishna» του Μάικλ Ουίντερμπότομ.

Παράλληλα, εξετάζονται ταινίες, όπως οι δύο του Στίβεν Σπίλμπεργκ War Horse» και «Adventures of Tin Tin:Secret of the Unicorn»), οι δύο του Στίβεν ΣόντεμπεργκContagion», «Haywire»), το «Τhe Descendants» του Αλεξάντερ Πέιν, το «W.E» της Μαντόνα, το «Tinker, Tailor, Soldier, Spy» του Τόμας Αλφρεντσον («Ασε το Κακό να Μπει»), το «La Chispa De La Vida» του Αλεξ Ντε Ιγκλέσια («Η Τελευταία Ακροβάτις της Μαδρίτης»).

Επίσης, «κλεισμένα» θεωρούνται τρία ντοκιμαντέρ: αυτό του Κάμερον Κρόου για τους Pearl Jam «PJ20» -που περιμένουμε πως και πως-, το «Garbage in the Garden of Eden» του Φατίχ Ακίν, αλλά και η δουλειά του Τζόναθαν Ντέμι για τον τυφώνα Κατρίνα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos