O Γκασπάρ Νοέ επιστρέφει με το δικό του... Ψυχώ

Δημοσίευση: 26 Φεβ. 2018, 14:02
Συντάκτης:

Ο Gaspar Noé, ο γνωστός και συχνά προκλητικός σκηνοθέτης των Irreversible και Enter the Void, ετοιμάζει την επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη. Το Tax Shelter Belgium αποκάλυψε μέσω του The Playlist τις πρώτες λεπτομέριες για το επόμενο project του Noé, που θα είναι το πέμπτο του, με τίτλο Psyché. Στην ταινία ο σκηνοθέτης θα γυρίσει πισω στη δεκαετία του 90’ χωρίς όμως να ξεφεύγει από τα γνώριμα για εκείνον πλαίσια.

Το Psyché θα επικεντρώνεται γύρω από ένα γκρούπ χορευτών οι οποίοι μυστηριωδώς ναρκώνονται και οδηγούνται σε μια «βουτιά στην κόλαση». Αφηγηματικό όχημα της πλοκής θα είναι τα ερωτήματα γύρω από το ποιός και γιατί νάρκωσε τους νεαρούς και είναι αυτά που θα οδηγήσουν τους ήρωες σε παράνοια.

Στη σύνοψη της ταινίας, που "φωνάζει" Gaspar Noé, αναφέρεται:

Στα μέσα τις δεκαετίας του 90’, 20 urban χορευτές συγκεντρώνονται για ένα τριήμερο σε ένα σχολείο στη μέση του δάσους προκειμένου να κάνουν πρόβα και να χορέψουν όλοι μαζί για μια τελευταία φορά. Έπειτα διοργανώνουν ένα αποχαιρετηστήριο πάρτυ με μπόλικη σανγκρία. Σύντομα, η ατμόσφαιρα ηλεκτίζεται και μια περίεργη τρέλα αρχίζει να καταλαμβάνει τους παρευρισκόμενους. Αν και είναι προφανές ότι κάποιος τους έχει ναρκώσει, οι ήρως δεν γνωρίζουν ούτε το ποιός ούτε το γιατί και γρήγορα τους είναι αδύνατο να αντισταθούν στις νευρώσεις και τις ψυχώσεις που τους δημιουργεί το ναρκωτικό και ο ρυθμός της νύχτας.  Μερικοί νιώθουν σαν να βρίσκονται στον παράδεισο, οι περισσότεροι όμως κάνουν μια βουτιά στην κόλαση.

Η τελευταία ταινία του Noé, η αισθησιακή ιστορία αγάπης Love που προβλήθηκε και σε 3D, έκανε την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ των Καννών το 2015.

Σύμφωνα με το Tax Shelter,η παραγωγή του Psyché θα ολοκληρωθεί την άνοιξη, που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να βγει στους κινηματογράφους μέσα στο 2018. Είμαστε εν αναμονή περισσότερων πληροφοριών γύρω από το νέο κινηματογραφικό εγχείρημα του Αργεντίνου σκηνοθέτη.

Update 13/5/18: Πρώτο τρέιλερ, με έντονες εικόνες και άφθονη σανγκρία! Λίγες ώρες πριν την παγκόσμια πρώτη του φιλμ στο Φεστιβάλ των Καννών.

Update 14/8/18: Επίσημο τρέιλερ, στα όρια και με την Σοφία Μπουτέλα... έξαλλη. Το φιλμ έχει προγραμματιστεί να βγει στις γαλλικές και τις βρετανικές αίθουσες στις 19 Σεπτεμβρίου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos