Ο Γιάννης Στάνκογλου θα υποδυθεί τον Γιάννη Βαρουφάκη

Δημοσίευση: 11 Δεκ. 2018, 16:11
Συντάκτης:

Ο Κώστας Γαβράς ετοιμάζει μια ταινία για την ελληνική κρίση, η οποια θα βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη  «Ανίκητοι Ηττημένοι». Το βιβλίο, που έχει υπότιτλο «Για μια Ελληνική Ανοιξη, μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες», αναφέρεται στο «παρασκήνιο» του πρώτου εξαμήνου του 2015, όταν ο ίδιος μετείχε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έως την επαύριον του δημοψηφίσματος του Ιουλίου και στο πώς γεννήθηκε το Κίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, το DiEM25. 

ΣΧΕΤΙΚΑΑυτή είναι η ταινία του Κώστα Γαβρά για την ελληνική κρίση

Όπως σχολίασε ο 85χρονος δημιουργός, συγκέντρωνε υλικό από την αρχή της κρίσης, αλλά το υλικό που είχε δεν είχε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση μέχρι που το βιβλίο του Βαρουφάκη του έδωσε µια γραµµή. «Αμέσως πείστηκα για την σοβαρότητα του κειμένου του και για την ακρίβεια της περιγραφής των συμπεριφορών κάθ’ ενός από τους πρωταγωνιστές της τραγωδίας. Λυπόμουν και συχνά θύμωνα, εξοργιζόμουν με την βία και την αδιαφορία των μελών του Eurogroup, ιδίως της γερμανικής πλευράς απέναντι στο δράμα και στην μη βιώσιμη κατάσταση στην οποία ο λαός της Ελλάδας αναγκαζόταν να ζει. Αποφάσισα να γυρίσω ταινία για αυτή την τραγωδία. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μου έδωσε τα δικαιώματα του βιβλίου και την απόλυτη ελευθερία προσαρμογής του».

Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ο Γιάννης Στάνκογλου θα υποδυθεί τον ίδιο τον Βαρουφάκη, ενώ φήμες θέλουν τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη υποψήφιο για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους Αντώνη Λουδάρο, Δημήτρη Τάρλοου για συμμετοχή σε κεντρικούς ρόλους στο καστ. 

Όπως έχει δηλώσει ο Κώστας Γαβράς ένα μεγάλο μέρος της ταινίας θα γυριστεί στην Ελλάδα ενώ γυρίσματα θα γίνουν και στις Βρυξέλλες, όπου διαδραματίζονταν οι κρίσιμες συνομιλίες με πρωταγωνιστή τον Έλληνα πρώην Υπουργό Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 11 Δεκ. 2018, 16:11
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πλατφόρμα Netflix δοκιμάζει μια νέα εκδοχή της στην...
2 ώρες
Μεγαλώνοντας με τον Μάικλ Τζάκσον τη δεκαετία του '80,...
3 ώρες
H σειρά ανθολογίας animation που ανέθεσε το Netflix στον...
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
34171
Odeon
13062
Tanweer
10558
Weird Wave
7500