Ο Αλεξάντερ Πέιν επιστρέφει με δικαστικό δράμα

Δημοσίευση: 18 Μαρτίου 2018, 14:08

Ο Alexander Payne μετά τον λιγότερο επιτυχημένο –σε σχέση με τα προηγούμενα φιλμ του- «Μικρόκοσμο» («Downsizing»), σχεδιάζει το επόμενο σκηνοθετικό βήμα του. Βρίσκεται σε συζητήσεις με το Amazon Studios για την σκηνοθεσία του δικαστικού δράματος «The Burial».

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία του Willie Gary, ενός επιτυχημένου δικηγόρου από το Mississipi, το «The Burial» είναι ένα δικαστικό δράμα που ακολουθεί τον Gary όταν ανέλαβε την υπόθεση του Jeremiah O’ Keefe, του ιδιοκτήτη μίας τοπικής αλυσίδας γραφείων κηδειών, που υποστηρίζει ότι εξαπατήθηκε από μία μεγάλη εταιρεία. Ο Gary, γεννημένος από μία φτωχή οικογένεια μεταναστών, έγινε δικηγόρος και εξασφάλισε φήμη επειδή αναλάμβανε υποθέσεις εναντίον μεγάλων επιχειρήσεων, κερδίζοντας δίκες εναντίον της Disneyland και της Anheuser-Busch. Το 1995 κέρδισε την δίκη για μία μικρή, τοπική επιχείρηση διοργάνωσης κηδειών, έναντι μίας μεγάλης κοινοπραξίας. Γι’ αυτό απέκτησε το παρατσούκλι «The Giant Killer».

Σύμφωνα με το Deadline, ο Payne είναι σε συζητήσεις να αναλάβει την σκηνοθεσία, ενώ το σενάριο έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Doug Wright (Quills) με παραγωγούς τους Jenette Kahn (Gran Torino) και Adam Richman (The book of Henry). Η ιστορία θυμίζει μία μάχη Δαβίδ-Γολιάθ και δεν ξαφνιάζει το γεγονός πως προτάθηκε στον Payne, έναν σκηνοθέτη που πάντα έκανε ανθρωποκεντρικές ταινίες, με απλούς καθημερινούς ανθρώπους και τις ταλαιπωρίες τους. Το «The Burial» φαντάζει ως ένα ιδανικό comeback για τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναρίου για το «The Descendants» το 2012, και υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Nebraska». Μπορεί να μην φαντάζει με ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, αλλά στα χέρια του ικανού σε τέτοιου είδους ιστορίες, σκηνοθέτη μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ καλό.

Παύλος Γκουγιάννος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos