Nέα ταινία ο Guy Maddin

Δημοσίευση: 14 Μαρτίου 2011, 16:38

Με την καινούργια ταινία Keyhole επιστρέφει επιτέλους ο πολύ ιδιαίτερος Καναδός σκηνοθέτης Guy Maddin.  Κι αν κρίνουμε από τον τίτλο (Keyhole), η νέα του δουλειά θα είναι άλλο ένα περίεργο κι ονειρικό ταξίδι στο πολύ προσωπικό, αινιγματικό και πανέμορφο σύμπαν μέσα στο οποίο θα μας αφήσει ακόμα μια φορά να κρυφοκοιτάξουμε. Η πλοκή εξάλλου το επιβεβαιώνει:

Ο Οδυσσέας είναι ένας ντετέκτιβ που επιστρέφει σπίτι του μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, για να βρει αναστημένη την έφηβη Ντένι την οποία και είχε αφήσει πνιγμένη, και τον γιο του –τον οποίο δεν αναγνωρίζει – δεμένο και φιμωμένο. Για να βγάλει άκρη, ο Οδυσσέας ξεκινάει ένα ταξίδι δωμάτιο – δωμάτιο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Η ταινία, όπως κι όλες του οι υπόλοιπες, είναι εξολοκλήρου γυρισμένη στον Καναδά και πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Πάτρικ (In the Valley of Elah), Ούντο Κίερ (Soul Kitchen) κι η μεγάλη Ιζαμπέλα Ροσελίνι . Η ακριβής ημερομηνία εξόδου δεν είναι γνωστή ακόμα, αλλά οι φήμες λένε ότι η Κλειδαρότρυπα είναι σχεδόν έτοιμη. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να την δούμε κάποια στιγμή κι εμείς εδώ…

Mάρω Κουμουνδούρου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos