Mυσταγωγική εμπειρία στο Saristra Festival

Δημοσίευση: 9 Aug 2018, 10:42
Συντάκτης:

Μεταξύ γκρεμισμένων σπιτιών και χαλασμάτων, απόρροια του καταστροφικού σεισμού του 1953, που άλλαξε σχεδόν όλη την φυσιογνωμία της Κεφαλονιάς, θα δει κανείς να αναδύονται μουσικές, κινούμενες εικόνες που γλύφουν με τις σκιές τους τις πέτρες που κάποτε αποτελούσαν τους τοίχους των σπιτιών, και τέχνη, τέχνη παντού. Το Saristra Festival στο εγκαταλελειμμένο χωριό των Παλαιών Βλαχάτων αποτελεί την καλοκαιρινή συνήθεια όλων όσων παρακολουθούν τα ενδιαφέροντα δρώμενα της Ελλάδας, σε μία από τις πιο ιδιαίτερες τοποθεσίες, όπου έχει τύχει να λάβει χώρα κάποιο φεστιβάλ μουσικής.

Φέτος ξεκινά -τυχαία;- αμέσως μετά την λήξη του SeaNema Festival, με το οποίο και απέκτησε μία νέα συνεργασία. Κατά το τριήμερό του (3-4-5 Αυγούστου), ένα από τα βασικά δρώμενα που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα, πέραν της μουσικής, είναι και η προβολή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, επιλεγμένες από το SeaNema. Το Πανόραμα αυτό προβλήθηκε καθημερινά από τις 22.30 το βράδυ, ως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε ένα από τα πάλαι ποτέ γκρεμισμένα σπίτια, δημιουργώντας μία παράταιρη αίσθηση· κόσμος πλημμυρίζει τον μικρό αυτό χώρο, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο, και σαν να αναβιώνουν την αίσθηση μίας οικογένειας που κάποτε ζούσε εκεί.

Ο συνδυασμός ήλιου, τροπικών παραλιών αλλά και καταπράσινων βουνών, όλα σε απόσταση αναπνοής, κάνει την Κεφαλονιά έναν ακαταμάχητο προορισμό. Στο νησί όπου γυρίστηκαν τόσες ταινίες –ποιος ξεχνάει πως στο λιμανάκι της παραλίας Χοργοτά γυρίστηκε το Χολλιγουντιανό Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι- είναι το λιγότερο ταιριαστό να προβάλλονται ταινίες νέων καλλιτεχνών, όπως για παράδειγμα το Astrometal του Ευθύμη Σανίδη, ή το Cowboy του Γιάννη Χαριτίδη. Μία ταιριαστή ιδέα, σε ένα ξεχωριστό τοπίο, που πλαισιώνει ένα άκρως ενδιαφέρον φεστιβάλ μας κάνει να αδημονούμε και για τις μελλοντικές συνεργασίες και ιδέες των δύο αυτών φεστιβάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos