Μπορεί το "Εxpanse" να γίνει το νέο "Battlestar Galactica";

Μπορεί το "Εxpanse" να γίνει το νέο "Battlestar Galactica";
Δημοσίευση: 6 Δεκ. 2015, 20:10
Συντάκτης:

Νέo sci-fi δημιούργημα που βασίζεται στην ομότιτλη σειρά μυθιστορημάτων των  Daniel Abraham & Ty Franck και διαδραματίζεται στον 23ο αιώνα όπου οι άνθρωποι έχουν αποικήσει το ηλιακό σύστημα. Οι πλανήτες εξαρτώνται από τα αποθέματα του αστεροειδή ‘’Μπελτ’’ και ο Άρης, ως ανεξάρτητη στρατιωτική δύναμη, βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου με τη Γη. 

Μέσω streaming το πιλοτικό επεισόδιο προσέλκυσε 1,5 εκατομμύρια τηλεθεατές την πρώτη εβδομάδα με τον αριθμό ν’ αυξάνεται διαρκώς όσο περνούν οι μέρες μέχρι την επίσημη πρεμιέρα(14 Δεκεμβρίου) στο δίκτυο Syfy. Στο 44λεπτών επεισόδιο η αγωνία κορυφώνεται όταν το πλήρωμα του Canterbury ανταποκρίνεται σε μία κλήση κινδύνου στέλνοντας μία ομάδα ώστε να γίνει έλεγχος στο εγκαταλελειμμένο σκάφος Scopuli ,που βρίσκεται έξω από τη ζώνη του Μπελτ.

Εκ πρώτης όψεως διαθέτει τα σωστά συστατικά όπως καλοδουλεμένο σενάριο, στιβαρή πλοκή, καθαρά κινηματογραφημένα πλάνα , ισόποσες δόσεις δράσης και μυστηρίου (αν και σίγουρα το επίπεδο της δράσης θ΄ ανέβει στα επόμενα επεισόδια) , πολιτικά παιχνίδια και περίεργη διάλεκτο. Η υπόθεση μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας αλλά κεντρίζει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το φινάλε ικανοποιώντας τους λάτρεις του sci-fi. Μπορεί να γίνει όμως το νέο ‘’Battlestar Galactica’’ ;

Βασικός πόλος έλξης του φουτουριστικού θρίλερ και ο Thomas Jane που δεν χάνει ποτέ το σεξαπίλ του , υποδύεται τον σκληροτράχηλο ντετέκτιβ Miller που τον κατηγορούν ως “welwala” aka προδότη των ανθρώπων του (εδώ θα κρύβεται κάποια ωραία προϊστορία). Πέρα από τον προαναφερθέντα πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει και ο ηθοποιός Steven Strait (‘’10, 000BC’’).  Το επόμενο επεισόδιο φέρει τον τίτλο ‘’Τhe big empty’’ κι ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τι θα κλονίσει την εύθραυστη ειρήνη στο ηλιακό σύστημα. Ένα είναι το φλέγον ερώτημα θα μας ωθήσει σε υψηλότερη τροχιά ή θα υπερισχύσει η «βαρύτητα» άλλων σειρών.

Mπορείτε να το δείτε και να εξάγετε το δικό σας συμπέρασμα, εδώ:

 

Δημοσίευση: 6 Δεκ. 2015, 20:10
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ