Μπένεντικτ Κάμπερμπατς για τους πρόσφυγες: "Πρέπει όλοι να ξυπνήσουμε"
Λίγο πριν την έξοδο του «Black Mass» στις αίθουσες (15 Οκτωβρίου), ο Τζόνι Ντεπ και ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, πρωταγωνιστές της ταινίας του Σκοτ Κούπερ, βρέθηκαν στο κόκκινο χαλί στο Odeon Leicester Square του Λονδίνου για την πρεμιέρα του φιλμ στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Μετά τις καθιερωμένες φωτό – φαντασίωση πολλών γυναικών και τις σχετικές με το φιλμ δηλώσεις, ο Κάμπερμπατς επέλεξε να διαφοροποιηθεί για μερικά λεπτά, σχολιάζοντας το καυτό θέμα του μεταναστευτικού. Μπορεί να δήλωσε ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, στην κάμερα όμως του Sky News, είπε ότι θα ήθελε να συναντηθεί με τη Βρετανίδα υπουργό Εσωτερικών, Τερέσα Μέι για να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση.

«Η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά και χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να το πω αυτό» σημείωσε ο Κάμπερμπατς, λέγοντας ότι θα ήθελε να του εξηγήσει η Τερέσα Μέι πώς λειτουργεί το πολιτικό οικονομικό μοντέλο «της κατασκευής του επιχειρήματος ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος» από την εισροή μεταναστών. Τόνισε αρκετές φορές ότι η χώρα του δεν κάνει αρκετά και σημείωσε ότι πρέπει να βρεθούν μακροπρόθεσμες λύσεις.
«Στο μεταξύ, 5.000 άτομα την ημέρα φτάνουν στη Λέσβο και δεν υπάρχει τίποτα στην ακτή πέρα από εγκαταλελειμμένα σωσίβια και βάρκες όσο μπορεί κανείς να δει στον ορίζοντα» σημείωσε ο ηθοποιός, μιλώντας στο Sky News. «Το να δεχθείς 20.000 πρόσφυγες σε διάστημα πέντε χρόνων είναι πταίσμα, όταν 5.000 φτάνουν κάθε μέρα σε ένα νησί –πρέπει όλοι να ξυπνήσουμε».
ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων