Το Midnight Express συνεχίζει με "Dracula, Prince of darkness"

Δημοσίευση: 30 Νοε. 2018, 15:32
Συντάκτης:

Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης Midnight Express συνεχίζονται και φέτος στον κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ, με συντονιστή τον κριτικό κινηματογράφου, Άκη Καπράνο.

<a href="/nea/midnight-express-paroysiazei-white-dog/69524">Το Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"

Μία ταινία κάθε Σάββατο (ίσως προστεθούν και κάποιες Παρασκευές, διότι το ενδιαφέρον δείχνει να υπερβαίνει τις προσδοκίες), μέχρι τα τέλη του Μαΐου. Αυτό το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου:

Δράκουλας: Ο Άρχων του Σκότους
(Dracula, Ρrince of Darkness – 1966)
Του Τέρενς Φίσερ


Γυρισμένος το 1966 και αποτελεί την τρίτη στην σειρά ταινιών του Δράκουλα από το Βρετανικό στούντιο των Hammer Films και καλύτερη ταινία του franchise (το πρώτο μέρος ήταν το ‘’Ο τρόμος του Δράκουλα‘’ (1958) και το δεύτερο μέρος ήταν το Brides of Dracula’’) και πιάνει την ιστορία του δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο φιλμ του 1958, παρουσιάζοντας δύο ζευγάρια που επισκέπτονται την Ανατολική Ευρώπη κι αποφασίζουν να πάνε και στο Κάρλσμπαντ, παρά τις προειδοποιήσεις για το αντίθετο. Ο αμαξάς τους αφήνει έξω από το χωριό κι απομακρύνεται τρομοκρατημένος. 
Οι τέσσερις άνθρωποι θα βρεθούν στο τοπικό κάστρο και θα θαμπωθούν από τη φιλοξενία του μοχθηρού υπηρέτη. Το κάστρο όμως ανήκει στον κόμη Δράκουλα, που είναι νεκρός τα τελευταία δέκα χρόνια και υπομονετικά περίμενε μια τέτοια επίσκεψη. Η εμβληματικοτέρη κινηματογραφική μορφή του Δράκουλα, ο Κρίστοφερ Λι, παραδίδει μια ερμηνεία βασισμένη αποκλειστικά στη σιωπή. Ο ίδιος το έκανε επειδή απλά... δε γούσταρε το σενάριο. Αυτό το "πείσμα" του όμως αποτέλεσε την αφορμή για μια συγκλονιστική ερμηνεία, την καλύτερη του ίσως στο ρόλο. Και η γενικότερη παραδοχή είναι αυτή: Από τις ταινίες εκείνες όπου ο Κρίστοφερ Λι ανέλαβε να ενσαρκώσει τον ήρωα του Μπραμ Στόκερ, τούτη εδώ είναι η καλύτερη όλων, η πιο τρομακτική, η πιο "καθαρή". 

Σκηνοθεσία: Τέρενς Φίσερ 
Πρωταγωνιστούν: Κριστοφερ ΛΙ, Μπαρμπαρα Σέλεϊ, Φίλιπ Λάθαμ και Φράνσις Μάθιους
Διάρκεια: 90 λεπτά
Την ταινία θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Δημόπουλος, Ώρα έναρξης: 12:30. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

Για τις δράσεις, τα νέα, και τις επόμενες προβολές του «Midnight Express» μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της σχετικής σελίδας στο facebook.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Νοε. 2018, 15:32
Ενημέρωση: 30 Νοε. 2018, 15:32
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos