ΣΕΙΡΕΣ

"Legion" season 2: Ξεχωριστό και αντισυμβατικό

Δημοσίευση: 19 Aug 2018, 13:00
Συντάκτης:

Η πρώτη σεζόν του Legion έδωσε μια σουρεαλιστική πνοή φρεσκάδας στο ταλαίπωρο είδος των superhero τηλεοπτικών σειρών, παρότι οι θεατές δεν κατάφερναν σε πολλά σημεία να καταλάβουν εάν αυτό που παρακολουθούσαν ήταν η πραγματικότητα ή η πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται το διαταραγμένο μυαλό του κεντρικού ήρωά της, David (Dan Stevens).

Η δεύτερη σεζόν ήρθε για να δώσει ορισμένες απαντήσεις και να δημιουργήσει νέα ερωτήματα, κι όλα αυτά στο γνωστό ρετρο-φουτουριστικό περιβάλλον και τη μη γραμμική αφήγηση, στα οποία μας έχει πλέον εκπαιδεύσει.

Η πρώτη ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την πρώτη σεζόν έρχεται στο πρόσωπο του κακού της υπόθεσης, ο οποίος ζούσε κυριολεκτικά μέχρι πρόσφατα στο μυαλό του David. Ο Ahmal Farouk (Navid Negahban), γνωστός στους φαν του Marvel Universe και ως Shadow King, είναι ένα ψυχικά παντοδύναμο μεταλλαγμένο ον, που καταλαμβάνει διάφορα σώματα μέχρι να επιστρέψει στο δικό του και να ανακτήσει όλες τις δυνάμεις του.

Αυτός είναι πλέον ο εχθρός για όλα τα μέλη του Summerland, αλλά και της Division 3, της οργάνωσης που τους κυνηγούσε μέχρι τώρα. Είναι η arch nemesis του David και – σύμφωνα με ένα κλισέ του υπερηρωικού είδους – δεν διαφέρουν τόσο πολύ ο ένας από τον άλλο: μπορούν και οι δύο να καταστρέψουν ή να κατακτήσουν τον κόσμο με τις δυνατότητές τους, το μόνο που πραγματικά τους χωρίζει είναι η πλευρά στην οποία στέκονται και, φυσικά, μόνο αυτοί μπορούν να σταθούν απέναντι σε μια μάχη μέχρι το τέλος.

Αποκτώντας τον υπερφυσικό κακό της, η σειρά χάνει όλο και περισσότερο αυτό που την έκανε θεματικά να ξεχωρίζει, κοινώς την αντιπαραβολή των δυνατοτήτων των μεταλλαγμένων με τις ψυχικές ασθένειες. Γίνεται έτσι λίγο συμβατικότερη – όσο μπορεί βέβαια να γίνει συμβατική μια σειρά σαν το Legion – παραμένοντας όμως απολαυστική σπαζοκεφαλιά. Τα καλύτερα επεισόδια παραμένουν αυτά που διαδραματίζονται μέσα στο μυαλό του David, με αποκορύφωμα το φανταστικό Chapter 14, όπου παρακολουθούμε τις παράλληλες ζωές που θα μπορούσε να ζήσει ο ήρωάς μας, εάν είχε κάνει τις αντίστοιχες επιλογές.

Εξίσου χορταστικό είναι και το Chapter 12, όπου μπαίνουμε στο μυαλό της Syd (Rachel Keller), της αγαπημένης του David. Σκηνοθετημένο από την Ellen Kuras, κινηματογραφίστρια του Eternal Sunshine of the Spotless Mind, το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι ένα οπτικό ντελίριο, μέσα από το οποίο αποκτούμε πρόσβαση στην ψυχοσύνθεση ενός αρκετά μυστήριου χαρακτήρα κι ένα κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των όσων θα ακολουθήσουν μέχρι το σχετικά προβλέψιμο φινάλε της σεζόν.

Μπορεί να μην έχει πια το wow factor της πρώτης σεζόν, αλλά ευτυχώς το Legion κατάφερε να μην ολισθήσει σε σοβαρά τηλεοπτικά αμαρτήματα και να μας δώσει έναν δεύτερο κύκλο που μπορούν να απολαύσουν εξίσου οι Marvel-ικοί και οι θεατές που το αγάπησαν λόγω της ξεχωριστής αισθητικής και της αντισυμβατικής  προσέγγισής του.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos