Το κράξιμο του Μάικλ Μουρ στο “American Sniper”

Δημοσίευση: 19 Ιαν. 2015, 09:54
Συντάκτης:

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ (“War on terror”, “Fahrenheit 9/11”, “Bowling for Columbine”) είναι γνωστό ότι δεν μασάει τα λόγια του και δεν… κάνει χάρες. Θυμήσου απλά ότι στην τελετή των Όσκαρ του 2003, λίγες μέρες μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, φώναξε «Είμαστε κατά του πολέμου, ντροπή σας κύριε Μπους», όπως μπορείς να δεις και στο βίντεο στο τέλος του κειμένου.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο του Μουρ μπαίνει η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ “American Sniper” που σπάει τα ταμία και τα μηνύματα που μεταφέρει στους θεατές, αφού ο γνωστός ντοκιμαντερίστας ξεσπαθώνει μέσω twitter για το εάν  ένας σκοπευτής μπορεί να θεωρηθεί ήρωας, αντί για δολοφόνος και για το ποιον θεωρεί ο ίδιος «ήρωα».

Για όσους δε γνωρίζουν, υπενθυμίζουμε ότι το “American Sniper” είναι η αληθινή ιστορία του Τεξανού πεζοναύτη Κρις Κάιλ  με ρεκόρ περισσότερων «στόχων» που έχουν ποτέ σκοτωθεί από την κάνη Αμερικανού ελεύθερου σκοπευτή.

Ήδη αρκετοί ακαδημαϊκοί και κριτικοί κινηματογράφου έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την ηρωοποίηση ενός σκοπευτή –όντως είναι ένα θέμα που χρήζει τεράστιας συζήτησης-, ενώ η Λίντι Γουέστ του The Guardian, στην δική της κριτική της ταινίας χαρακτήρισε τον Κάιλ ως έναν «δολοφόνο γεμάτος μίσος. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos