Και ο Ρον Χάουαρντ στο Netflix. Για πολλά χρήματα.

Δημοσίευση: 6 Μαρτίου 2019, 18:16
Συντάκτης:

Στην λίστα των σκηνοθετών που έκλεισαν deal με το Netflix για την νέα τους ταινία πλέον θα βρίσκεται και ο Ron Howard. Ο αμερικάνικος κολοσσός αγόρασε το Hillbilly Elegy για 45 εκατομμύρια δολάρια, προσφέροντας στην ουσία τα διπλάσια από αυτά που έδιναν οι άλλες κινηματογραφικές εταιρείες. Το Deadline πρώτο ανέφερε πως την ταινία σε σκηνοθεσία του Howard και σενάριο της Vanessa Taylor, μιας εκ των σεναριογράφων του Shape of Water, θα προβληθεί τελικά μέσω Netflix. Η ταινία θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 2016 του J.D. Vance.

<a href="/nea/omorfo-kast-sti-nea-tainia-toy-ron-haoyarnt/69006">ΟΜΟΡΦΟ καστ στη νέα ταινία του Ρον Χάουαρντ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟΜΟΡΦΟ καστ στη νέα ταινία του Ρον Χάουαρντ

Η εταιρεία Imagine Entertainment του Howard πήρε τα δικαιώματα του βιβλίου «Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis» το 2017. Το βιβλίο είναι αυτοβιογραφικό, καθώς ο συγγραφέας εξιστορεί το πώς μεγάλωσε στο Rust Belt, εξετάζοντας την αλληλεπίδραση φυλής και προνομίου. Για 74 εβδομάδες κατάφερε να γίνει best seller, οπότε λογικό ο σκηνοθέτης να θέλει να «εκμεταλλευτεί» την επιτυχία του βιβλίου. Το Deadline αναφέρει πως ήταν ένα πρότζεκτ που πολύ ήθελε να κάνει ο σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του βιβλίου «Η ιστορία της οικογένειας Vance ξεκινάει στην μεταπολεμική Αμερική, όταν οι παππούδες του J.D. ήταν πολύ φτωχοί αλλά και πολύ αγαπημένοι. Μετακόμισαν στο Οχάιο, προκειμένου να ξεφύγουν από την φτώχεια του Κεντάκι. Δημιούργησαν μια μεσοαστική οικογένεια, και ο εγγονός τους, ο συγγραφέας, αποφοίτησε από το Yale Law School. Αυτή όμως είναι μια πλευρά της ιστορίας, διότι μαθαίνουμε ότι οι γονείς του, οι θείοι του, οι γονείς του, η αδερφή του, δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεφύγουν από την φτώχεια, τον αλκοολισμό, την κατάχρηση και γενικότερα το τραύμα. Ο Vance δείχνει πώς αυτός επιβίωσε από τους δαίμονες της χαοτικής οικογενειακής ιστορίας του».

Update 15/10/20: Έιμι Άνταμς και Γκλεν Κλόουζ δίνουν ερμηνευτικές tour de force back to back όπως δείχνει ξεκάθαρα στο επίσημο (συγκινητικό) τρέιλερ και δεν βλέπουμε πως μπορούν να ΜΗΝ είναι υποψήφιες για Όσκαρ φέτος. Στο καστ επίσης η Χέιλι Μπένετ και η Φρίντα Πίντο, την σεναριακή διασκευή επιμελήθηκε η Βανέσα Τέιλορ (The shape of the water, Divergent), στο Netflix αναμένεται να στριμάρει 24 Νοεμβρίου, λογικά 1-2 εβδομάδες πριν, θα το δούμε και στις ελληνικές αίθουσες. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos