ΣΕΙΡΕΣ

"Jack Ryan" season 1: "24" copycat

Δημοσίευση: 26 Οκτ. 2018, 13:30
Συντάκτης:

Το πολυφορεμένο κινηματογραφικό κατασκοπικό franchise του Jack Ryan έκανε και το τηλεοπτικό του ντεμπούτο πριν μερικές εβδομάδες στη συνδρομητική streaming πλατφόρμα της Amazon, από τους Carlton Cuse (Bates Motel, Colony) και Graham Roland (Fringe).

<a href="/nea/stin-athina-gia-gyrismata-o-jack-ryan-toy-tzon-krazinski/65061">Στην Αθήνα για γυρίσματα ο "Jack Ryan"  του Τζον Κραζίνσκι</a>ΣΧΕΤΙΚΑΣτην Αθήνα για γυρίσματα ο "Jack Ryan" του Τζον Κραζίνσκι

Όσο και αν τα credits τους ίσως προϊδεάζουν για μια συναρπαστική συνέχεια των The Hunt for Red October, Patriot Games, Clear and Present Danger, The Sum of All Fears & Shadow Recruit, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Δεν είναι ότι η σειρά δεν βλέπεται, απλά αποτελεί ένα φιξάκι για όσους από εμάς (και είμαστε πολλοί) νιώθουμε εξάρτηση από τον Jack Bauer και το «24». Όχι κακέκτυπο, αλλά με χαμηλό ταβάνι και από αρκετά έως πολλά κλισέ ανέμπνευστα εκτελεσμένα.

Και σίγουρα ο πρωταγωνιστής δεν είναι ο κατάλληλος. Ο Τζον Κραζίνσκι (που πρόσφατα είδαμε στο A quiet place) στον ρόλο του πεζοναύτη που αποσύρθηκε μετά από ένα τραυματικό συμβάν και πλέον εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής στο αντιτρομοκρατικό τμήμα της CIA, είναι καλός ηθοποιός και προφανώς καταφέρνει να διασωθεί.

Δεν καταφέρνει όμως να λάμψει, να πείσει όσο badass απαιτείται: είναι κάπως νωθρός, λίγο μαλθακός, αρκετά Politically correct, περισσότερο «καλό παιδί» απ’ότι χρειάζεται, είναι μάλλον λάθος κάστινγκ, αν και επαναλαμβάνω, το παλεύει. Κίφερ Σάδερλαντ όμως δεν είναι (και δεν θα γίνει ποτέ).

Οι υπόλοιποι ρόλοι είναι διαλεγμένοι σωστά τουλάχιστον εμφανισιακά, αλλά δουλεμένοι ελάχιστα, σχεδόν προσχηματικοί όλοι τους

Η πρώτη σεζόν έχει εχθρούς Άραβες που προκαλούν με πιθανές ολέθριες επιθέσεις και ο αναλυτής-ήρωας θα προσπαθήσει να τους εμποδίσει, έχει ορισμένες χορταστικές σκηνές, αλλά συνολικά προβλήματα στον ρυθμό της, με μια ραθυμία που δεν βοηθα και τόσο να κρυφτούν οι αμέτρητες ευκολίες του σεναρίου και η εντελώς επιφανειακή αντιμετώπιση των καταστάσεων.

Να περνάει η ώρα, μέχρις εκεί. Ή μέχρι να γίνει άλλο ένα reboot του «24, αλλά ΜΕ τον Κίφερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos