ΣΕΙΡΕΣ

Ηannibal, Season 3: H γνώμη μας

Δημοσίευση: 2 Σεπτεμβρίου 2015, 15:32
Συντάκτης:

Ο Μαντς Μίκελσεν, όσο κι αν τον συμπαθούμε, είχε μια δύσκολη αποστολή. Να σε κάνει να μην σκέφτεσαι τον Αντονι Χόπκινς ως ¨Κανίβαλο”.
Μετά το τέλος της σειράς, το κατάφερε! Ο 49χρονος Δανός ήταν τα πάντα στη σειρά, κάνοντας αυτό που έκανε και ο Χόπκινς. Να είναι συνεχώς παρών, ακόμα κι όταν δεν ήταν στη σκηνή. Δεν υπήρχε τίποτα που να έλεγαν ή να έκαναν οι υπόλοιποι και να μην είχε άμεση ή έμμεση αναφορά στον Dr Hannibal...
O Mίκελσεν είχε φαινομενικά ένα “παγωμένο” και κενό βλέμμα σε όλη τη σειρά. Κι όμως, μόνο ένας μεγάλος ηθοποιός σαν αυτόν, θα άφηνε να “ξεφύγουν” ελάχιστες, αλλά υπεραρκετές, στιγμές συναισθήματος. Με δεδομένο βέβαια πως όλοι είμασταν μαζί του και όχι με FBI και λοιπούς, που έτσι κι αλλιώς, προορίζονταν για δείπνο!
Ολοι ξέρουμε τι θα συμβεί πάνω-κάτω, αλλά αυτό ποτέ δεν σταμάτησε τη διαδρομή μέχρι το τέλος να είναι σκέτη διασκέδαση. Σοβαρή, κατάμαυρη, με πτώματα έργα-τέχνης, ποτέ αηδιαστικά και με ένα συνεχές χιούμορ, που δεν προκάλεσε ποτέ χαχανητά στους ήρωες ή σε εμάς.
Ο τρίτος κύκλος (όσοι δεν τον είδατε, συνεζίζετε με δική σας ευθύνη, έχει μερικά ανώδυνα spoilers) ξεκινά με τον Hannibal να είναι στην Φλωρεντία παρέα με την Μπεντέλια ντου Μοριέ (Γκίλιαν Αντερσον) με τον Γουίλ Γκράχαμ να τον αναζητά, έναν Ιταλό ντετέκτιβ να θέλει την αμοιβή.
Τα πρώτα έξι επεισόδια έχουν πολλά μπρος-πίσω. Η αλήθεια είναι πως η σεζόν παίρνει τα πάνω της στο δεύτερο μισό της, με ένα άλμα τριών χρόνων μπρος,  με την εμφάνιση του Red Dragon και τον Hannibal έγκλειστο, αλλά μόνιμη απειλή.


Η σχέση Hannibal-Ντε Μοριέ είναι μάλλον αδιάφορη, καθώς η Αντερσον -δυστυχώς για εμάς- δεν δείχνει στιγμή να μπορεί να βγάλει από μέσα της.... το παλούκι που κάποιος της έβαλε (μεταφορικά, μην εκνευρίζεστε). Νιώθει ανα πάση στιγμή πως ο Δόκτορ μπορεί να την μετατρέψει σε νόστιμο μεζέ, και το παίζει ψιλοαδιάφορη, αλλά μόνιμα τρομαγμένη...
Γενικά, όλες οι ερωτικές σχέσεις στη σειρά, απέχουν πολύ από νορμάλ. Ισως για αυτό δεν ανανεώθηκε η “ζωή” της. Είναι σίγουρα πιο νοσηρή από κάθε άλλη, αλλά το πρόβλημα πιθανότατα με την μεγάλη πλειοψηφία των θεατών και ίσως του στούντιο, είναι άλλο. Αυτή η νοσηρότητα και ο θάνατος είναι η “ομορφιά” της σειράς. Το μυαλό του Hannibal αλλά και του Γουίλ, έβλεπαν κάτι άλλο σε ότι συνέβαινε... Αυτή τη σεζόν, όλα γίνονται χωρίς υπονοούμενα. Ο Hannibal βαράει... στο ψαχνό, οι θάνατοι είναι πιο απότομοι και πλέον εμφανίζονται σε real time μπροστά μας.
Ολοι οι γνωστοί χαρακτήρες επανέρχονται. Ο Μέισον Βέρτζελ, ο Τζακ Κρόφορντ, η Αλάνα, το παρελθόν στην πρώην Σοβιετική Ενωση.  Ο Ρίτσαρντ Αρμιτάζ ως Red Dragon γεμίζει βία και τρέλα την οθόνη, χωρίς όμως κάποιο twist στα ήδη γνωστά.

Η καρδιά βέβαια της σειράς, είναι η σχέση Hannibal-Γουίλ Γκράχαμ. Ερωτική, αδελφική, αλλά ποτέ ομοφυλοφιλική, ανώμαλη για άλλους, πανέμορφη για τους υπόλοιπους. Η τελική σκηνή, αυτή που έπρεπε. Η στιγμή που οτιδήποτε συνέβαινε πέρα από αυτό που έγινε, θα ήταν λάθος.
Αν την έχετε δει, δεν χρειάζεται να φλυαρούμε πολύ. Σκέψεις μοιραζόμαστε απλά. Ούτε να γράψουμε λέξη προς λέξη τι συνέβη σε κάθε ένα από τα 13 επεισόδια. Ή τα βλέπετε ή τα προσπερνάτε. Το Hannibal ήταν απολαυστικό, διαφορετικό από καθετί άλλο, όχι τρομερό και φοβερό, αλλά τουλάχιστον σε κάνει μην νοιάζεσαι που δεν μπορείς να χρυσοπληρώσεις ακριβά γκουρμέ πιάτα. Ποιός ξέρει τι βάζουν μέσα...

ΤΑ ΥΠΕΡ :Η φοβερή μουσική του Brian Reitzell έδινε τον τόνο και δεν συνόδευε. Μαζί και η συνεργασία με την Siouxsie στο τελευταίο επεισόδιο.
ΤΑ ΚΑΤΑ: Μερικοί ήρωες είχαν τον... απέθαντο. Και καλά ο Hannibal, πρέπει να μείνει όρθιος μέχρι το τέλος. Αλλά αυτός ο Γουίλ Γκράχαμ έχει φάει τόσο μολύβι και λεπίδι, αλλά μετά από λίγο θα στέκεται κανονικά, χωρίς κουσούρια, με μυαλό έτοιμο για όλα! Οταν ο Τζακ πλάκωσε στο ξύλο τον Hannibal, εκείνος δραπέτευσε -προσωρινά- στη Φλωρεντία όταν δεν κυκλοfoρούσε ψυχή στη πόλη. Όλους πια τους έφαγε;

Δείτε από εδώ ένα αστείο gag reel της σεζόν με υπόκρουση τους Black Rebel Motorcycle Club:
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos