Η Ρούνι Μάρα στο Νότιο Σουδάν

Δημοσίευση: 23 Ιαν. 2015, 15:06
Συντάκτης:

Η Ρούνι Μάρα, το κορίτσι με το τατουάζ, ταξιδεύει στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Νότιο Σουδάν ως ακτιβίστρια, για να διαδηλώσει κατά της πείνας, του πολέμου και της παράνομης διακίνησης όπλων στις τρίτες χώρες. Γι’αυτό το σκοπό, μας παρουσιάζει και το φωτογραφικό της ημερολόγιο.

 «Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια , έχω ταξιδέψει στο Νότιο Σουδάν τρεις φορές . Κάθε ταξίδι είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο. Αυτό που παραμένει σταθερό είναι το αέναο πνεύμα και η αισιοδοξία των ανθρώπων της χώρας με το νεότερο πληθυσμό του κόσμου. Καθώς η χώρα αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται από μία ακόμη σύγκρουση, η οποία δε φαίνεται να έχει τέλος στον ορίζοντα, το πνεύμα αυτών των ανθρώπων δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά» , αναφέρει η Μάρα.

Η βραβευμένη με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός είναι μέλος του διεθνούς μή κερδοσκοπικού οργανισμού Oxfam για την καταπολέμηση της φτώχειας και της κοινωνικής αδικίας από το 2012 οπότε  και επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Νότιο Σουδάν για να συναντήσει πρόσφυγες, ενώ το 2013 επέστρεψε για να επιστήσει την προσοχή του κόσμου στην παράνομη διακίνηση όπλων σε ευάλωτες χώρες.

H ίδια προσκαλεί τον κόσμο να ενισχύσει τον αγώνα του Oxfam, μέσω της ιστοσελίδαςhttp://www.oxfamamerica.org/.

Οι φωτογραφίες είναι της Μακένζι Νόουλς και της Ρούνι Μάρα για λογαριασμό της Oxfam America.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos