Η κινηματογραφική λέσχη "Midnight Express" ξεκινά τις προβολές της

Δημοσίευση: 24 Νοε. 2018, 02:10
Συντάκτης:

Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης Midnight Express ξεκινούν και φέτος στον κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ. Μία ταινία κάθε Σάββατο (ίσως προστεθούν και κάποιες Παρασκευές...), μέχρι τα τέλη του Μαΐου. Αυτό το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου:

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΪΝΑΤΑΟΥΝ
(Big Trouble in Little China)
Του Τζον Κάρπεντερ 

Το ''Big trouble in Little China'' γυρίστηκε το 1986 και αποτέλεσε την τέταρτη συνεργασία μεταξύ Τζον Κάρπεντερ και Κερτ Ράσελ: προηγήθηκαν τα Elvis (1979), Απόδραση Από Τη Νέα Υόρκη (1981) και H Απειλή (1982). Τόσο η «Απειλή» (δηλαδή το «The Thing») όσο και ο «Χαμός στην Τσάινατάουν» αποτέλεσαν εισπρακτικές αποτυχίες που όμως γνώρισαν μια δεύτερη καριέρα στην αγορά του βίντεο και, φυσικά, στο κύκλωμα των μεταμεσονύχτιων προβολών. Με έντονα κόμικ αισθητική, μια σκηνοθετική λιτότητα που μοιάζει να παραπέμπει στον Τζον Φορντ (διόλου τυχαίο: αρχικά το σενάριο διαδραματιζόταν στην άγρια δύση!) και ειδικά εφέ από τον Ρίτσαρντ Έντλαντ (του Star Wars και του Ghostbusters), το φιλμ αφηγείται, σε φρενήρεις ρυθμούς, τις περιπέτειες του Jack Burton στην προσπάθεια του να σώσει την μνηστή του καλύτερου του φίλου που έχει απαχθεί, ερχόμενος αντιμέτωπος με παράξενα πλάσματα, πνεύματα και δαίμονες στην Chinatown του Σαν Φρανσίσκο. Εκεί, καλείται να αναμετρηθεί με έναν μάγο 2.000 ετών που έχει υπό τον έλεγχο του όλη την ευρύτερη περιοχή ενώ στο πλάι του αγωνιά η Κιμ Κατράλ που μετέπειτα θα γνώριζε μεγάλες δόξες ως Σαμάνθα στη σειρά Sex & The City. Τρόμος, πολεμικές τέχνες και κωμικά punchlines – τι καλύτερο; 

Προβάλλεται σε ανανεωμένη ψηφιακή κόπια υψηλής ανάλυσης.

Σκηνοθεσία: Τζον Κάρπεντερ. Πρωταγωνιστούν: Κερτ Ράσελ, Κιμ Κατράλ, Ντένις Νταν. Διάρκεια: 99’. 
ΑΑΒΟΡΑ (Ιπποκράτους 180 - ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι). Τηλ.: 2106423271. Ώρα έναρξης: 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ. 

<a href="/nea/midnight-express-paroysiazei-white-dog/69524">Το Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"

Οι προβολές Δεκεμβρίου:

1/12: Δράκουλας - Ο Άρχων του Σκότους (1966, Τέρενς Φίσερ) 

8/12: Το Κουρδιστό Πορτοκάλι (1971, Στάνλεϊ Κούμπρικ) 

15/12: Η Ψυχή στο Στόμα (2006, Γιάννης Οικιονομίδης)

22/12: Ο Ψαλιδοχέρης (Τιμ Μπάρτον, 1990)

Για τις δράσεις, τα νέα, και τις επόμενες προβολές του «Midnight Express» μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της σχετικής σελίδας στο facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos