Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου βραβεύει δύο Έλληνες

Δημοσίευση: 20 Νοε. 2018, 14:52
Συντάκτης:

Άλλη μια σημαντική στιγμή για την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή, αυτή τη φορά μέσω του Γιώργου Καρναβά και του Κωνσταντίνου Κοντοβράκη της Heretic, οι οποίοι, όπως μόλις ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, θα έχουν την τιμή να παραλάβουν το βραβείο Eurimages Co-Production Award – Prix Eurimages, την ύψιστη διάκριση για Ευρωπαίο κινηματογραφικό παραγωγό, στα επερχόμενα 31α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

European Film Awards cold warΣΧΕΤΙΚΑΣάρωσε το Cold War στα Ευρωπαϊκά "Όσκαρ"

Το Βραβείο που απονέμεται από το Eurimages, επίσημο όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, θεσπίστηκε το 2007 θέλοντας να αναδείξει «τον αποφασιστικό ρόλο των συμπαραγωγών στην ανάπτυξη διεθνών δεσμών και ανταλλαγών». Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, η φετινή βράβευση των Ελλήνων παραγωγών “αναγνωρίζει τον σημαντικό τους ρόλο στην ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία καθώς και την συμβολή τους στην ανάπτυξη και προώθηση του κλάδου των συμπαραγωγών και κατ΄επέκταση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας». Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω βραβείο απονέμεται σε Έλληνες παραγωγούς καθώς και ότι πρόκειται για τους νεώτερους παραλήπτες του στην ιστορία του θεσμού.

Ο Γιώργος Καρναβάς και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης ίδρυσαν τη Heretic το 2013 με εξαρχής σαφή διεθνή προσανατολισμό. Από τότε μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει υλοποιήσει και συμμετάσχει σε περισσότερα από 35 κινηματογραφικά project ως παραγωγός, συμπαραγωγός και sales agent. Πρόσφατες ταινίες στις οποίες αναμίχθηκαν στην παραγωγή, "Ο γιος της Σοφίας" της Ελίνας Ψύκου, "Θεριστές" του Ετιέν Καλός, "Ακίνητο ποτάμι" του Άγγελου Φραντζή, "Pari" του Σιαμάκ Ετεμάντι.

“Νιώθουμε ειλικρινά ευγνώμονες απέναντι στο Eurimages και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Για εμάς αυτό το βραβείο δεν είναι μόνο μια προσωπική διάκριση αλλά κυρίως μια ύψιστη αναγνώριση για όλους τους συνεργάτες μας στα χρόνια αυτά που κάνουμε ταινίες. Είναι πραγματικά σπουδαίο και συγκινητικό» δηλώνουν ο Γιώργος Καρναβάς και ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης.

Η φετινή τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου στη Σεβίλλη της Ισπανίας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Glow" season 3: Dream big!

Σύνοψη: Οι υπέροχες κυρίες της πάλης, a.k.a. the Gorgeous Ladies of Wrestling μετακομίζουν στο...
19 ώρες

"Rambo V: Last Blood": Ώρα για το τρέιλερ

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε βρέθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών που ολοκληρώθηκε πριν λίγα 24ωρα για να...
19 ώρες

Η "Λεωφόρος Πατησίων" υποψήφια για Ευρωπαϊκό "Όσκαρ"

Η "Λεωφόρος Πατησίων" του Θανάση Νεοφώτιστου συνεχίζει να κάνει εντύπωση και να αποσπά θετικά...
19 ώρες