Χαμός από τις φεμινίστριες στην πρεμιέρα του "Suffragette"

Δημοσίευση: 9 Οκτ. 2015, 16:13
Συντάκτης:

Πρόκειτια για μια από τις αναμενόμενες ταινίες αυτής της σεζόν, που δεν αποκλείεται να παίξει και στην οσκαρική κούρσα. Το Suffragette της Σάρα Γκαβρόν με τις Μέριλ Στριπ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, περιγράφει την ιστορία των πρώτων γυναικών που διεκδίκησαν δικαίωμα ψήφου και ισότητας.

Στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, στην πλατεία Λέστερ στο κέντρο της πόλης, πάνω από εκατό γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν, ξαπλώνοντας στο κόκκινο χαλί και αφήνοντας πράσινο και μωβ καπνό στο πέρασμα τους, τα παραδοσιακά χρώματα του κινήματος την δεκαετία του '20, ενώ πολλές κρατούσαν πλακάτ που έλεγαν «οι νεκρές γυναίκες δεν μπορούν να ψηφίσουν».

Οι γυναίκες ανήκουν στην οργάνωση Sisters uncut, που στηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών και διαμαρτύρεται κατά της ενδο-οικογενειακής βίας, και θεώρησαν ότι η πρεμιέρα είναι το κατάλληλο μέρος για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στα προγράμματα πρόληψης ενδο-οικογενειακής βίας από την κυβέρνηση Cameron.

Και παρ΄όλες τις αντιδράσεις από τους άνδρες ασφαλείας που τις μετακινούσαν από το κόκκινο χαλί, η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ δήλωσε πως «χαίρομαι που η ταινία μας προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις, για αυτόν τον λόγο την κάναμε. Αυτή η διαμαρτυρία είναι η τέλεια αντίδραση στην ταινία μας».

Η Ρομόλα Γκαράι, επίσης στο καστ, σχολίασε: «δεν τους μίλησα, αλλά χαίρομαι που το κίνημα των σουφραζέτων υπάρχει ακόμα».

Περισσότερα για την ταινία εδώ.

Οι αντιδράσεις στο clip που ακολουθεί. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos