H Fox Searchlight ξεκινά τηλεοπτικό τμήμα

Δημοσίευση: 12 Απριλίου 2018, 20:16
Συντάκτης:

Η Fox Searchlight ανακοίνωσε την δημιουργία και τηλεοπτικού τμήματος, μία εταιρεία που επί δύο δεκαετίες βρίσκεται πίσω από πολλές βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες, όπως πιο πρόσφατα το «The Shape of Water». Οι παραγωγοί David Greenbaum και Matthew Greenfield, εκτός από διευθυντές παραγωγής ταινιών της Fox, προστίθεται στα καθήκοντά τους και η Searchlight Television, έχοντας πλέον την εποπτεία όλων των παραγωγών –κινηματογραφικών και τηλεοπτικών. Στόχος τους είναι η δημιουργία πρωτότυπου υλικού, αλλά ταυτόχρονα και η αξιοποίηση των ταινιών που έχει παραγάγει η εταιρεία προκειμένου να μετατραπούν σε σειρές.

Οι streaming υπηρεσίες θα είναι το σημείο που θα δώσουν έμφαση, καθώς συνεχώς αναδεικνύονται σε καταλύτη του νέου σκηνικού στην μικρή και μεγάλη οθόνη, αξιοποιώντας τις συνεργασίες που έχει με σκηνοθέτες όπως ο Guillermo del Toro, ο Wes Anderson,  ο Danny Boyle, αλλά και με ηθοποιούς όπως η Natalie Portman ή η Frances McDormand ώστε να δημιουργήσουν τηλεοπτικά προϊόντα με το πρεστίζ των μεγάλων ονομάτων, για το Hulu ή τις streaming υπηρεσίες της Disney, αφού η εξαγορά της Fox από την Disney, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει πριν μήνες,  έχει πλέον εγκριθεί.

Σε συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι της Fox Searchlight Pictures Nancy Utley και Steve Gilula δήλωσαν «νιώθουμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να προσφέρουμε νέες οδούς σε οραματικά και καινοτόμα ταλέντα» Οι Greenbaum και Greenfield ανέφεραν «Η Searchlight ανέκαθεν ήθελε να φέρει στο φως μοναδικές ιστορίες από παθιασμένους δημιουργούς για όλον τον κόσμο. Αυτή η εξέλιξη μας επιτρέπει να επεκτείνουμε αυτήν την αποστολή και να δώσουμε σε ταλαντούχους ανθρώπους νέες ευκαιρίες…κάτω από το ασφαλές καταφύγιο και την δημιουργική προσέγγιση που είναι η σφραγίδα της Searchlight». Ανάμεσα στις νέες ταινίες της Fox Searchlight είναι το «Isle of dogs» του Wes Anderson που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 3 Μάη και το «Super Troopers 2» που θα βγει στις 20 Απρίλη στην Αμερική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos