H Αντζελίνα Τζολί για Πρόεδρος των ΗΠΑ

Δημοσίευση: 29 Δεκ. 2018, 20:54
Συντάκτης:

Η Jolie δεν είναι γνωστή μόνο για τις ταινίες της, αλλά και για τις φιλανθρωπικές δράσεις της των τελευταίων είκοσι ετών, οι οποίες ξεκίνησαν όταν επισκέφθηκε την Καμπότζη για τα γυρίσματα του “Tomb Raider” το 2001. Έκτοτε έχει δωρίσει εκατομμύρια δολλάρια και άπειρες ώρες του χρόνου της σε ανθρωπιστικές δράσεις. Αν κοιτούσε κανείς το βιογραφικό της, θα έλεγε πως η Angelina Jolie θα μπορούσε να τρέξει στις εκλογές για την προεδρική θέση στο μέλλον. Όταν η ίδια ρωτήθηκε για κάποιο πιθανό πολιτικό εγχείρημα στο μέλλον, δεν κόμπιασε να απαντήσει, αλλά επέλεξε πολύ προσεκτικά τα λόγια της. Είπε, «αν με ρωτούσες είκοσι χρόνια πριν, θα γελούσα. Αλήθεια, δεν ξέρω. Όπως πάντα λέω, πηγαίνω εκεί που με έχουν ανάγκη. Δεν ξέρω αν θα ήμουν καλή στην πολιτική, αλλά από την άλλη πάντα αστειεύομαι πως δεν έχει μείνει κανένας σκελετός στην ντουλάπα μου. Δηλαδή, δεν έχω μυστικά, είμαι πολύ ανοιχτή. Αντέχω στις δυσκολίες, και αυτό είναι καλό. Πραγματικά, θα κάνω ό,τι θεωρώ πως θα επιφέρει πραγματική αλλαγή.»

Η Angelina έχει τιμηθεί με το βραβείο Jean Hersholt Humanitarian Award το 2013 για το σύνολο του ανθρωπιστικού της έργου κατά τη διάρκεια τόσων ετών. Επίσης, έχει λάβει και τιμητικό τίτλο ‘ντάμας.’ Ανάμεσα στις ανθρωπιστικές δράσεις της, η Jolie υποστηρίζει και υπερασπίζεται την παιδεία, τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά ίσως είναι πιο γνωστή ως ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες. Η ίδια δήλωσε για τους πιθανούς πολιτικούς φαν της: «Προς το παρόν είμαι ικανή να συνεργάζομαι με έναν οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για να προσφέρω έργο στους ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη. Συνεργάζομαι με κυβερνήσεις αλλά και το στρατό. Είμαι σε μία θέση όπου μπορώ να κάνω αρκετά χωρίς να κατέχω κάποιον τίτλο και χωρίς να έχω τον εαυτό μου ή τις πολιτικές μου αρχές στο επίκεντρο. Οπότε, για τώρα, παραμένω ήσυχη.»

Επίσης, ρωτήθηκε για τον νύν πρόεδρο της Αμερικής, Donald Trump, και την άνοδο του εθνικισμού που έχει καταγραφεί στην Αμερική. Η Jolie απάντησε το εξής: «Θεωρώ τον εαυτό μου ως πατριώτη, αλλά και ως διεθνιστή. Αγαπώ και εκτιμώ τους συνανθρώπους μου και όλες τις χώρες. Το να είσαι πατριώτης σημαίνει να είσαι περήφανος για τη χώρα σου, χωρίς όμως να θεωρείς πως η χώρα σου είναι καλύτερη από τις άλλες.» Με άλλα λόγια, η Jolie μπορεί να αγαπά την Αμερική, αλλά δεν θεωρεί πως η Αμερική είναι καλύτερη από άλλες χώρες. Αντιθέτως, εκτιμά και πάνω από όλα σέβεται όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Άραγε, θα μπορούσε η Jolie να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές του 2020; Ας μην ξεχνάμε πως και ο Ronald Reagan ήταν ηθοποιός πριν γίνει πρόεδρος, ενώ ο Trump ήταν επιχειρηματίας αλλά και reality star. Γιατί η Jolie να μην βάλει υποψηφιότητα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos