Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2010: Winter's Bone - Our day will come

Δημοσίευση: 13 Δεκ. 2010, 02:31

Το κρύο συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη, το ίδιο και ένα υποτονικό φεστιβάλ από κάθε άποψη. Όσον αφορά στην ποιότητα των ταινιών, η διοργάνωση περνά οριακά την βάση, αν και πρέπει να σου ομολογήσω φίλε αναγνώστη ότι προσωπικά περνάω εξαιρετικά στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες. Με φιλοξενούν καλοί φίλοι (βλέπεις, το Φεστιβάλ δεν καταδέχθηκε να πληρώσει διανομή σε συνεργάτη του –μοναδικού κινηματογραφικού μηνιαίου free press της Αθήνας- Move It, σε αντίθεση με πολλά άλλα μέσα…) , βλέπω τις ταινίες μου, βγαίνω, πίνω, διασκεδάζω, φλερτάρω, σούπερ! Στο θέμα μας τώρα, διότι τι κάνω εγώ, λίγο σε ενδιαφέρει:

Το «Winter’s Bone» της Ντέμπορα Γκράνικ που βραβεύεται παντού δεξιά και αριστερά, είναι ένα καλό φιλμ. Όχι κανένα αριστούργημα, αλλά μια δυνατή ταινία, σαφώς καλύτερη από το προπέρσινο «Παγωμένο ποτάμι» του ιδίου στυλ για παράδειγμα, που μιλά για την ζωή οικογενειών του περιθωρίου στην αμερικανική επαρχία, με όντως καλή ερμηνεία από την Τζένιφερ Λόρενς. Την 21χρονη Αμερικανίδα την είχες δει πέρυσι στο «Burning Plain» και λογικά σου άρεσε.

Η πρώτη δουλειά του Ρομέιν Γαβρά (τέκνου του Κώστα Γαβρά), «Our Day Will Come», είναι ένα κυνικό φιλμ σχετικά με την εκκεντρικότητα της διαφορετικότητας και ευτυχεί να έχει τον Βενσάν Κασέλ σε μια εξαιρετική ερμηνεία στον ρόλο ενός παράξενου ψυχαναλυτή που αναπτύσσει μια σχέση μέντορα (ή μήπως και κάτι παραπάνω;) με κοκκινομάλη έφηβο που κοροϊδεύουν οι πάντες στο σχολείο και μαζί αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι για την Ιρλανδία όπου οι κοκκινοτρίχηδες είναι… πλειοψηφία! Θα συμβούν πολλά, τα περισσότερα δυσάρεστα. Όχι κακό, για ντεμπούτο…

Μr Tibbs

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos