Το Φεστιβάλ Πελοποννήσου περιμένει τις ταινίες σας

Δημοσίευση: 2 Σεπτεμβρίου 2018, 14:17
Συντάκτης:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει να δέχεται υποβολές υποψηφίων ντοκιμαντέρ για την επόμενη διοργάνωσή του.

Συγκεκριμένα, μέσω της πλατφόρμας filmfreeway.com οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου να υποβάλουν την ταινία τους για το επόμενο, 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί 18-27 Ιανουαρίου 2019. Παράλληλα, δίδεται η ευκαιρία στους δημιουργούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, να υποβάλουν την ταινία τους, στο email: info@peloponnisosdocfestival.com 

Επισημαίνεται ότι φέτος το κεντρικό αφιέρωμα του φεστιβάλ θα αφορά στην ισότητα των φύλων (gender equality). 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) θα απονείμει τα ακόλουθα βραβεία.

1. Θέσπιση βραβείου για την ισότητα των φύλων. Ως προώθηση της έμφυλης ισότητας νοείται μεταξύ άλλων η ανάδειξη των θετικών εναλλακτικών προτύπων έμφυλων σχέσεων ή ταυτοτήτων φύλου, η εξάλειψη/ανατροπή στερεοτύπων λόγω φύλου, ο εντοπισμός και η άρση των διακρίσεων λόγω φύλου, η προβολή των δικαιωμάτων και των αγώνων των γυναικών. Το βραβείο αυτό  μπορεί να δίνεται σε  γυναίκες  και  άνδρες δημιουργούς, των οποίων το καλλιτεχνικό έργο (περιεχόμενο, τρόπος γραφής των ταινιών) ανταποκρίνεται στα παραπάνω.

2. Βραβείο παραγωγής (για ελληνική παραγωγή). Κατά την απονομή του βραβείου παραγωγής καλλιτεχνικού έργου θα συνεκτιμάται και ο τρόπος δημιουργίας της ταινίας σύμφωνα με τα εξής: επιβράβευση του τρόπου παραγωγής, εφαρμογή αρχών ίσης μεταχείρισης για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην ταινία (ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών για τη δημιουργία της ταινίας, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία που υποβάλλονται στο φεστιβάλ).

3. Βραβείο κοινού για το καλύτερο ελληνικό και ξένο ντοκιμαντέρ αξίας 1000 ευρώ το καθένα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το κοινό θα αναδείξει με την ψήφο του το καλύτερο ελληνικό και ξένο ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos