Φεστιβάλ Κορινθίας

Δημοσίευση: 2 Δεκ. 2011, 03:15

Το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κορινθίας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί μετά από τρία χρόνια για δεύτερη φορά, στις 3 - 10 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν δύο παγκόσμιες πρεμιέρες. Η γερμανική ταινία "Big Black" του Όλιβερ Κιρ με πρωταγωνιστές τον Ντέιβιντ Γκαντ και την Ντέλφιν Σανεάκ. Η δεύτερη ταινία είναι το θρίλερ "Σκοτεινός Θρύλος" του Έλληνα σκηνοθέτη Ζάχου Σαμολαδά. Οι δύο σκηνοθέτες θα παραστούν κατά τη προβολή των ταινιών τους.

Τέσσερα ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Το πρώτο έχει τον τίτλο "My sweet Canary". Πρόκειται για την ζωή της ρεμπέτισσας Ρόζα Εσκενάζυ που πέθανε στο Στόμιο Κορινθίας. Το δεύτερο, είναι τουρκικής παραγωγής "Recycling Life: I Found Dostoyevsky in the Garbage " του Ένις Ριζά. Το γαλλικό βιογραφικό "Cia Cirella" και το βραβευμένο "Ithaca" του Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, που παρουσιάζει δραματοποιημένο το ομώνυμο ποίημα του Καβάφη.

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται οι βραβευμένες πολεμικές ταινίες, η ιταλική "O άνθρωπος που θα έλθει" του Τζόρτζιο Ντιρίτι και η ρωσική "Θα θυμάμαι" του Βιτάλι Μπορόβιεφ. Το αριστούργημα "Love Story" του Σαπούτρα από την Ινδονησία και η Πολωνέζικη ταινία μυστηρίου "H εξαφάνιση" του Ανταμ Ουρινιάκ.

Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες με τη παρουσία των σκηνοθετών για τις ελληνικές ταινίες όπως το "Fish n' Chips" του Κύπριου σκηνοθέτη Ηλία Δημητρίου, το "DOS - Μια ιστορία αγάπης από την ανάποδη" του Στάθη Αθανασίου, που κατέκτησε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και κοινού στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, το "Πικρό Χιόνι" του Γιώργου Αγαθονικιάδη και το "45 τμ" του Στράτου Τζίτζη, με βραβείο σεναρίου από το Ελληνικό Φεστιβάλ στο Λονδίνο και βραβεία κοινού και α' γυναικείου ρόλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου.

Πρεμιέρες θα είναι το ινδικό δράμα "Bhobhar" του Γκαζέντρα Σροτρίγια, το ρωσικό "Mήδεια" βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Σενέκα με τη παρουσία της σκηνοθέτιδας Ναταλία Κουζνέτσοβα και το φιλμ νουάρ "Σημειώσεις από τον Νέο Κόσμο" εμπνευσμένο από το "Υπόγειο" του Ντοστογιέφσκι με τη παρουσία του σκηνοθέτη Βιτάλι Σάμιν από το Λός Αντζελες.

Θα πραγματοποιηθεί έκθεση αφίσας από την Global Arts στο Δημοτικό Θέατρο και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Κινηματογραφικές Εμπειρίες” το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 12:00, με συμμετέχοντες σκηνοθέτες, μέλη των κριτικών επιτροπών και κοινό. Η φετινή κριτική επιτροπή ταινιών μεγάλου μήκους αποτελείται από την πολυβραβευμένη Ελληνίδα ηθοποιό Άννα Συνοδινού, τη βραβευμένη μουσικοσυνθέτη Μάρω Θεοδωράκη, τον βραβευμένο Ινδό παραγωγό Vivek Singhania, τον Κύπριο Νικόλα Δημητρίου σκηνοθέτη και παραγωγό και τον Van Papadopoulos συντονιστή προγράμματος του Cannes Classic. Όλες οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για τους κατόχους κάρτας ανεργίας με την επίδειξη της κάρτας και της αστυνομικής ταυτότητας, καθώς και για τα ΑΜΕΑ. .

Πρώτη δημοσίευση: 2 Δεκ. 2011, 03:15
Ενημέρωση: 2 Δεκ. 2011, 03:15

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos