Ελληνική γραφειοκρατία - "Bourne" 1-0

Δημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2015, 14:04
Συντάκτης:

Σας είχαμε ενημερώσει πριν μερικές εβδομάδες για τη επιστροφή του Ματ Ντέιμον στις κινηματογραφικές περιπέτειες του κατασκόπου Τζέισον Μπορν και πως τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν από την Ελλάδα.

Λοιπόν, όχι.

Μπορεί τα πλάνα να «δείχνουν» κέντρο της Αθήνας, αλλά τα γυρίσματα γίνονται 3.832 χιλιόμετρα μακριά από την ελληνική πρωτεύουσα, στην Τενερίφη. Η Αθήνα της κρίσης μεταφέρθηκε στη Σάντα Κρουζ, γεγονός που υπενθυμίζει για πολλοστή φορά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ξένοι παραγωγοί στη χώρα μας.

Στο πίσω μέρος του σκηνικού διακρίνονται κίονες και μια αψίδα που θυμίζει την Πύλη του Ανδριανού. Μηνύματα αναρχικών και διαφημιστικά κλισέ για τον ελληνικό τουρισμό σε υπαίθρια ταμπλό. Η σκηνή αποτυπώνει μια διαδήλωση κατά της ΕΕ με πανό, ελληνικές σημαίες και κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Όλα αυτά στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης, εκεί όπου ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Παρά το γεγονός ότι η ταινία διαδραματίζεται στην Αθήνα τα γυρίσματα δεν έγιναν στη χώρα μας, γεγονός που θέτει εκ νέου το θέμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ξένοι παραγωγοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos