Εικόνα από τα γυρίσματα του "Joy" - Συνεντεύξεις

Δημοσίευση: 23 Δεκ. 2015, 18:26
Συντάκτης:

Για το «Joy» του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ και τη νέα συνεργασία του με Τζένιφερ Λόρενς, Μπράντλεϊ Κούπερ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο μετά το «Silver Linings Playbook», σας έχουμε γράψει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Είναι –και όχι άδικα- ένα από τα πολυαναμενόμενα φιλμ της χρονιάς.

Εμπνευσμένο από την ζωή και την ραγδαία εξέλιξη της εφευρέτη και επιχειρηματία, Τζόι Μαγκάνο, το «Joy» ακολουθεί την εκκεντρική πορεία μιας σκληρά εργαζόμενης αλλά μισο-διαλυμένης οικογένειας και του νεαρού κοριτσιού που με το σπαθί της γίνεται τελικά η λαμπερή ηγέτης τους.

Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι βασισμένος στην απίστευτη-κι-όμως-αληθινή ιστορία της Τζόι Μαγκάνο, μιας νοικοκυράς που στη δεκαετία του ’90 δημιούργησε έναν επιχειρηματικό κολοσσό στον χώρο των οικοκυρικών και εξελίχθηκε σε τηλεοπτική σταρ. Η διασημότερη εφεύρεσή της ήταν το Miracle Mop, μία επαναστατική σφουγγαρίστρα που στίβεται ‘μόνη της’, χάρη σε έναν ειδικό μηχανισμό τον οποίο σχεδίασε η ίδια η Μαγκάνο. Φοβερά ενισχυμένο από την παρουσία της Μαγκάνο στο κανάλι τηλεπωλήσεων QVC, το Miracle Mop ήταν το προϊόν που εγκαινίασε την επιχειρηματική αυτοκρατορία της.

Για τον Ο’Ράσελ, η επιλογή της Λόρενς ήταν μονόδρομος. «Πάντα πίστευα ότι είχε τον εσωτερικό κόσμο και ψυχισμό μιας μεγαλύτερης γυναίκας. Ήταν πάντα η μόνη που θα μπορούσε να υποδυθεί την Τζόι. Έχει μια τεράστια καρδιά και ένα φοβερά δημιουργικό πνεύμα. Μπορεί να ενταχθεί σε διάφορους κόσμους αλλά και να προσαρμοστεί στο αναπάντεχο. Είχα την χαρά να την βλέπω να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, αφού είναι η πρώτη φορά που η Τζένιφερ ‘κουβαλά’ μια δραματική ταινία στους ώμους της. Η ερμηνεία της καλύπτει όλο το εύρος της ψυχής της Τζόι. Έπρεπε να δουλέψει αρκετά για να βρει τον τρόπο να είναι το κέντρο κάθε σκηνής – όχι με τρόπο φωναχτό, αλλά αθόρυβο και δυνατό».

«Το να δουλεύεις σε μια ταινία του Ντέιβιντ είναι σα να είσαι σε τσίρκο», σχολιάζει γελώντας ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, συχνός πια συνεργάτης του Ο’Ράσελ, «με όλη αυτή την ενέργεια στην ατμόσφαιρα και τους διάφορους συνεργάτες να πηγαινοέρχονται. Κάνει ταινίες σαν να γράφει με την κάμερά του και εμείς είμαστε εκεί στις άκρες των χεριών του, έτοιμοι για τις οδηγίες μας κάθε στιγμή. Ο Ντέιβιντ βρίσκει τις αντιθέσεις των χαρακτήρων, γιατί αυτές ακριβώς είναι και οι αντιθέσεις τους στη ζωή. Τις αντιλαμβάνεται καταπληκτικά και σκοπός του είναι να τις ανακαλύπτει σε όλες του τις ταινίες».

Δείτε συνεντεύξεις και εικόνα από τα γυρίσματα  της ταινίας στα clip που πετύχαμε σερφάροντας στο YouTube: 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos