«Έφυγε» ο σπουδαίος Σαμ Σέπαρντ

Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2017, 21:14

Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σαμ Σέπαρντ, αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας. Αφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι του στο Κεντάκι, εξαιτίας επιπλοκών από την αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση (ασθένεια του Λου Γκέρινγκ) από την οποία έπασχε.
Από τους πλέον σημαντικούς "Off Broadway" συγγραφείς , ο Σέπαρντ κατέγραψε τη σκοτεινή πλευρά της αμερικανικής οικογενειακής ζωής σε σχεδόν 40 έργα όπως το "Buried Child"  με το οποιο κέρδισε το Βραβείο Πούλιτζερ το 1979.
Μία από τις αυθεντικότερες φωνές της γενιάς του και είχε επαινεθεί από τους κριτικούς για τον τρόπο με τον οποίο απεικόνιζε συζύγους, αδελφούς και εραστές και τον εσωτερικό αγώνα τους με θέματα όπως η ταυτότητά, η αποτυχία και η φευγαλέα φύση του αμερικανικού ονείρου.
Ο Σέπαρντ είχε κερδίσει επτά θεατρικά βραβεία Όμπι ενώ το σενάριό του για τo κλασικό "Παρίσι, Τέξας" του Βιμ Βέντερς, κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών το 1984. Hταν υποψήφιος και για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του στην ταινία "Οι κατάλληλοι άνθρωποι" ("The Right Stuff").
Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες από τα "Steel Magnolias," "Black Hawk Down" έως τα πρόσφατα "Killing Them Softly", "Midnight Special" και το τηλεοπτικό "Bloodline" με το αυστηρό βλέμμα και το σκληρό του πρόσωπο, να βρίσκουν πάντα ταινίες να τα φιλοξενήσουν.
Αφησε πίσω του δύο παιδιά από το γάμα του με την Τζέσικα Λανγκ, με την οποία ήταν παντρεμένος 30 χρόνια.
 Η τελευταία του ταινία, "Never Here" έκανε πρεμιέρα πριν ένα μήνα σε αμερικανικά φεστιβάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos