«Έφυγε» o σπουδαίος Μίλος Φόρμαν

Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2018, 13:08
Συντάκτης:

Ο σκηνοθέτης Μίλος Φόρμαν πέθανε σε ηλικία 86 ετών. O δημιουργός των κλασικών "Στη Φωλιά του Κούκου" και "Αμαντέους" «έφυγε» από τη ζωή ήσυχος, με την οικογένεια και τους φίλους του στο πλάι, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.
Ο Φόρμαν γεννήθηκε στο Κασλάβ της Τσεχοσλοβακίας (σημερινή Τσεχία) και από τα μέσα των 70s μετακόμισε τη Νέα Υόρκη. Η μητέρα του και ο πατέρας του συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής και πέθαναν στο Άουσβιτς το 1943 και στο Μπούχενβαλντ το 1944, αντίστοιχα.
Πριν τον απρόσμενο θρίαμβο του 1975 στα Οσκαρ με το "Στη Φωλιά του Κούκου" (One Flew Over the Cuckoo's Nest), ταινία που απέσπασε τα πέντε βασικά βραβεία, ο Μίλος Φόρμαν ήταν ήδη πετυχημένος δημιουργός στη Τσεχοσλοβακία.
Ο Φόρμαν γύρισε μόλις επτά ταινίες στη συνέχεια, με το γυρισμένο στην Τσεχοσλοβακία "Αμαντέους" να του αποφέρει και 2ο Οσκαρ σκηνοθεσίας το 1984. Το 1989 κυκλοφορεί το υποτιμημένο "Valmont" (ενα χρόνο μετά τις "Επικίνδυνες σχέσεις" του Φρίαρς), και στα τέλη των 90s γνωρίζει καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία με τα "The People vs. Larry Flynt" και "Man on the Moon".
Τελευταία του ταινία το "Goya's Ghosts" το 2006 με τον Χαβιέ Μπαρδέμ και την Νάταλι Πόρτμαν.

Φωτογραφίες: Mε τον Τζιμ Κάρεϊ στα γυρίσματα του "Μan on the Moon"
Mε τους Μαικλ Ντάγκλας (παραγωγός), Λουίζ Φλέτσερ, Τζακ Νίκολσον και Σολ Ζάεντζ (παραγωγός)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos