Έφυγε ο Ρότζερ Έμπερτ

Δημοσίευση: 5 Απριλίου 2013, 01:53

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος στον οποίο όλοι οι σύγχρονοι κινηματογραφικοί reviewers οφείλουν την ύπαρξή τους, αυτός πρέπει να είναι ο Ρότζερ Έμπερτ.

Ο άνθρωπος που έβγαλε την κριτική κινηματογράφου από τα ακαδημαϊκά στεγανά και που αργότερα την έφερε στις αμερικανικές τηλεοπτικές οθόνες στη δεκαετία του '70, ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε "αστεράκια" στις κριτικές του και που υιοθέτησε μια φιλικότερη προς το κοινό προσέγγιση αντίστοιχη του σημερινού blogging στην προ-ίντερνετ εποχή. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στην εφημερίδα Chicago SunTimes το 1967. Εκεί παρέμεινε για όλη την καριέρα του, γράφοντας χιλιάδες reviews και στην πορεία κερδίζοντας ένα βραβείο Πούλιτζερ - ο δεύτερος που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν ο Στίβεν Χάντερ μόλις το 2003 -  και ένα αστέρι στη λεωφόρο της δόξας του Χόλιγουντ!

Την ίδια στιγμή παρέδωσε συγγραφικό έργο με 20 βιβλία, υπήρξε στενός συνεργάτης του θρυλικού Ρας Μάγιερς (μαζί με τον σκηνοθέτη αριστερά στη φωτο) με τον οποίον έγραψε το σενάριο για την υπερ-cult ταινία "Beyond the Valley of the Dolls/1972" και είχε ακόμα αναμιχθεί και στην ταινία για τους Sex Pistols "Who Killed Bambi"  aka "The Great Rock n' Roll Swindle/1982".

Ο Έμπερτ είχε επανειλλημένως υποβληθεί σε εγχειρήσεις και θεραπεία για καρκίνο τα τελευταία χρόνια, επεμβάσεις που του είχαν στερήσει τη φωνή του. Το τελευταίο ποστ στο προσωπικό του blog έγραφε: "So on this day of reflection I say again, thank you for going on this journey with me. I'll see you at the movies..."

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos