ΣΕΙΡΕΣ

"Easy" season 2: Μεταδοτική αισιοδοξία

Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2018, 15:58
Συντάκτης:

Η σειρά αυτοτελών επεισοδίων του Τζο Σουάνμπεργκ επέστρεψε για έναν δεύτερο κύκλο, που πραγματεύεται τη ζωή, τους έρωτες, τα εργασιακά και υπαρξιακά άγχη μιας σειράς ετερόκλητων ανθρώπων που μένουν στο Σικάγο του σήμερα.

Μια ομάδα γειτόνων συσπειρώνεται για να βρει τον μυστηριώδη κλέφτη που «βουτάει» πακέτα από τις πόρτες τους. Ένα παντρεμένο ζευγάρι αποφασίζει ότι ήρθε η στιγμή να κάνουν και οι δυο σεξ με άλλους ανθρώπους. Ένας stand-up κωμικός και μια φεμινίστρια συγγραφέας κυνηγούν τα όνειρά τους. Δυο αδέλφια συγκρούονται για τη διαχείριση της ιδιόκτητης ζυθοποιίας τους, ενώ οι γυναίκες τους ετοιμάζονται να κατακτήσουν την αγορά των χειροποίητων μπισκότων για σκύλους. Ένας κομίστας σε κρίση μέσης ηλικίας προσπαθεί να γεφυρώσεις τις διαφορές του με την πρώην γυναίκα του. Μια έφηβη στέλνεται στο κατηχητικό ως τιμωρία και αποφασίζει να εκδικηθεί τους γονείς της ακολουθώντας κατά γράμμα τις διδαχές του Χριστού. Δυο νεαρές και ερωτευμένες γυναίκες αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχέση τους όταν συνειδητοποιούν ότι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον φεμινισμό. Τέλος, μια άρτι χωρισμένη γυναίκα δημιουργεί έναν δυνατό δεσμό με ένα μωρό που προσέχει ως babysitter και με τη νεαρή μητέρα του.

Το Easy συνεχίζει τις ιστορίες των χαρακτήρων που γνωρίσαμε στην πρώτη σεζόν και συστήνει νέους πρωταγωνιστές, πάντα με τη χαρακτηριστική μίξη χιούμορ, μελαγχολίας και υπαινικτικού κοινωνικού σχολιασμού που σε αφήνει με ένα χαμόγελο στο στόμα. Φυσικά, δεν είναι όλα τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν εξίσου επιτυχημένα και οι ήρωες τους έχουν, ως επί το πλείστον, «first world problems», κάτι που καθιστά αρκετούς από αυτούς οριακά απεχθείς. Όμως, είναι όλοι τους καλογραμμένοι και παιγμένοι με κέφι από ένα εκλεκτό κωμικό καστ, με προεξέχοντες τους Όμπρεϊ Πλάζα (Parks & Recreation), Μαρκ Μάρον (Almost Famous), Κέιτ Μικούτσι (The Big Bang Theory) και την προσωπική αγαπημένη της γράφουσας, Ντανιέλ Μακ Ντόναλντ, η οποία κλέβει την παράσταση στο ρόλο της έφηβης που ασπάζεται τον λόγο του Κυρίου, για να αποδείξει στους γονείς της πόσο υποκριτική είναι η οργανωμένη θρησκεία και οι πιστοί που αρκούνται να πηγαίνουν μια φορά την εβδομάδα στην εκκλησία.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, με τίτλο «Prodigal Daughter» δεν είναι μόνο το highlight της σεζόν, αλλά ένα από τα πιο έξυπνα, πρωτότυπα και φρέσκα πράγματα που μπορεί κανείς να δει αυτή τη στιγμή στο Netflix, ένας μικρός κωμικός θρίαμβος που δικαίως επισκιάζει ό,τι προηγήθηκε και ό,τι επακολουθεί. Οι υπόλοιπες ιστορίες φαίνονται δυστυχώς αδύναμες σε σύγκριση με αυτό το μισάωρο tour de force και εύκολα ξεχνιούνται, όμως υπάρχουν  αξιομνημόνευτες ατάκες, σπαρταριστές σεκάνς και εύστοχα σχόλια σε καθεμία από αυτές.

Το άλλο χαρακτηριστικό του Easy είναι η μεταδοτική αισιοδοξία του και η τάση του να εστιάζει στην καλή πλευρά της ανθρώπινης φύσης και στο τι συμβαίνει όταν προσπαθούμε να είμαστε ειλικρινείς με αυτούς που αγαπάμε, να μπαίνουμε λίγο στη δική τους θέση και να είμαστε δεκτικοί στα θέλω των άλλων, ακόμα κι όταν δεν μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους. Το Easy δεν θα σας αλλάξει τη ζωή ούτε θα σας κάνει να μαζεύετε το σαγόνι σας από το πάτωμα ή να γελάσετε μέχρι δακρύων, αλλά μπορεί σίγουρα να κάνει μερικά Κυριακάτικα απογεύματα πιο… easy.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Απριλίου 2018, 15:58
Ενημέρωση: 24 Απριλίου 2018, 15:58
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos