Disobedience: το sex scene που έγινε πρωτοσέλιδο

Δημοσίευση: 26 Απριλίου 2018, 18:28
Συντάκτης:

Το Disobedience είναι η νέα ταινία του Sebastian Lelio, σκηνοθέτη του βραυμένου A Fantastic Woman, και έχει ως κεντρικό χαρακτήρα την Esti Kuperman (Rachel McAdams), μια ομοφυλόφιλη Ορθόδοξη Εβραία, και τον έρωτά της για την Ronit Krushka (Rachel Weisz). Η ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Τορόντο και η ερωτική σκηνή που εκτυλίσσεται μεταξύ τους προκάλεσε πάταγο. Αν δεν έχετε διαβάσει για αυτήν την πολυσυζητημένη ερωτική σκηνή, ήρθε η ώρα να διαβάσετε τώρα. Αναγκαστικά, υπάρχουν ορισμένα spoilers, αλλά δε νομίζουμε ότι εξ’αιτίας τους θα σας περιορίσουμε την απόλαυσή της ταινίας. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη σκηνή, χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως η πιο ‘άγρια’ ερωτική σκηνή της χρονιάς.

Η Rachel McAdams έδωσε μια κοινή συνεύντεξη με την Weisz, στην οποία δήλωσε πως η ερωτική σκηνή μεταξύ τους εξυπηρετεί την ανάπτυξη του χαρακτήρα της Esti. Η Esti καταφέρνει να απελευθερωθεί από τα δεσμά της θρησκείας που την καταπιέσε τόσο πολύ, και να αισθανθεί ελεύθερη να εκφράσει τον έρωτά της για μια άλλη γυναίκα. Η ερωτική σκηνή είναι το πρώτο σημαντικό βήμα της Esti προς την ελευθερία. «Πολλές φορές, προσπαθείς να αποφασίσεις αν μια ερωτική σκηνή είναι άσκοπη ή όχι. Παρ’όλα αυτά, η συγκεκριμένη σκηνή είναι βαθύτατα σημαντική για την πλοκή και την εξέλιξη της ιστορίας. Οι χαρακτήρες που παρακολουθούμε χρειάζονται αυτή την απελευθέρωση για να μπορέσουν να ανοιχτούν συναισθηματικά ύστερα. Υπήρχε μια ενέργεια όταν γυρίζαμε αυτή την σκηνή, την οποία δεν έχω αισθανθεί ποτέ ξανά σε αντίστοιχες ερωτικές σκηνές στην καριέρα μου. Υπήρχε ένα αίσθημα συντροφικότητας. Και οι δυό μας αισθανόμασταν ασφαλείς και ελεύθερες και εισπράξαμε όλα τα αξιαγάπητα πράγματα του να είσαι γυναίκα.»

Ο Lelio εικονογράφησε τη συγκεκριμένη σκηνή του σεναρίου, έτσι οι ηθοποιοί ήξεραν τί ακριβώς να κάνουν, και πώς θα φαινόταν η σκηνή αργότερα. Αν υπάρχει μια στιγμή που οι θεατές δεν θα ξεχάσουν ποτέ, τότε είναι αυτή που η Weisz φτύνει στο στόμα της McAdams. «Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη που ο Sebastian ήθελε να κάνει κάτι καινούργιο. Είναι προκλητικό και επιτρέπει στο κοινό να παρακολουθήσει κάτι πραγματικά προσωπικό ... Οι μακιγιέρ μας έβαλαν να δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά λιπαντικά το προηγούμενο βράδυ. Δοκιμάσαμε ακόμα και ένα με γεύση λίτσι!» Επίσης, η McAdams είπε πως η σκηνή γυρίστηκε με κλειστό πλατό (closed set), δηλαδή βρισκόντουσαν εκεί μόνο οι απολύτως απαραίτητοι άνθρωποι, έτσι ώστε να υπάρχει μια πιο οικεία ατμόσφαιρα. Ενώ όλοι γύρω της ήταν ντυμένοι, η McAdams συνειδητοποίησε πως πως η συγκεκριμένη σκηνή, ήταν απλώς άλλη μια σκηνή που έπρεπε να γυρίσουν, και πως θα έπρεπε να την αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο όπως όλες τις υπόλοιπες: έπρεπε να είναι ευάλωτη. «  Όλοι ήταν πολύ ήσυχοι και υπήρχε ζεστασιά στο δωμάτιο. Ήταν μια υπέροχη ημέρα. Συνειδητοποίησα πως έκανα μια σκηνή, όπως όλες οι άλλες. Σαν ηθοποιός πρέπει πάντα να νιώθεις ευάλωτος, σε άλλες σκηνές περισσότερο και σε άλλες λιγότερο. Όλες όμως οι σκηνές πρέπει να είναι συναισθηματικά ριψοκύνδινες. Για εμένα, εκείνη η ημέρα ήταν απλά άλλη μια μέρα στη δουλειά.» Όταν ρωτήθηκε αν το βρήκε απαιτητικό να υποδυθεί μια ομοφυλόφιλη η McAdams απέδειξε για άλλη μια φορά την μεγάλη της αγάπη για το ανθρώπινο γένος και δήλωσε πως δεν θεώρησε την Esti κάτι διαφορετικό από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία: «Το ήξερα πως αφηγούμασταν μια ιστορία με κέντρο μια ομοφυλόφιλη και προφανώς ήταν σημαντικό να επικεντρωθούμε σε αυτό, αλλά πέρα από αυτό θεωρώ πως η ιστορία αφορά ανθρώπους να συναναστρέφονται άλλους ανθρώπους. Δεν το σκήφτηκα ως μια κόντρα μεταξύ ομοφυλόφιλιας και ετεροφυλοφιλίας, αναλογίστηκα μόνο πόσο άδικο ήταν για την Esti να καταπιέζεται από μια θρησκεία που αποδοκιμάζει και δεν εγκρινεί την σεξουαλικότητά της και τον έρωτά της για έναν άλλον άνθρωπο.»

Περισσότερες πληροφορίες και τρέιλερ για την ταινία, εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos