Το Copa-Loca στην προκριματική φάση των Όσκαρ 2019

Δημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2018, 02:56
Συντάκτης:

Η μικρού μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά, με τίτλο “Copa-Loca” είναι η μοναδική ελληνική ταινία μικρού μήκους που συμμετέχει στην προκριματική φάση των επερχόμενων βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

<a href="/nea/i-amerikaniki-akadimia-kathieronei-oskar-kastingk/69402">Η Αμερικανική Ακαδημία καθιερώνει το Όσκαρ Κάστινγκ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Αμερικανική Ακαδημία καθιερώνει το Όσκαρ Κάστινγκ

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθέτων του Φεστιβάλ Καννών 2017 και συμμετείχε σε πάνω από 100 φεστιβάλ παγκοσμίως. Μεταξύ αυτών, τα φεστιβάλ Clermont-Ferrand, Σεράγεβο, AFI Fest και Tάμπερε, ενώ πρόβληθηκε στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του New Directors/New Films.

Η ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και κέρδισε το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2018. Βραβεύτηκε, μεταξύ άλλων, στα Φεστιβάλ Ρείκιαβικ, Σεράγεβο, Νύχτες Πρεμιέρας, Φεστιβάλ Nouveau Cinema του Μοντρεάλ και Φεστιβάλ Λιντς.

Ο Χρήστος Μασσαλάς γεννήθηκε το 1986. Σπούδασε Θεωρία Κινηματογράφου και Σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο “Broadway”, το σενάριο της οποίας επιλέχθηκε από το Sundance Lab.

COPA-LOCA

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Χρήστος Μασσαλάς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Εμφανίζονται οι: Έλσα Λεκάκου, Τζένη Χειλιουδάκη, Παύλος Ιορδανόπουλος, Talat Iqbal, Στάθης Σταμουλακάτος, Μιχάλης Πιτίδης, Φώτης Στρατηγός, Νάντια Κατσούρα, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιώργος Ραμαντάνης, Jon Simvonis
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Ρεπούση
Μοντάζ: Χρήστος Μασσαλάς
Μουσική: Σtella
Σχεδιασμός κοστουμιών: Μάρλι Αλιφέρη
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Ήχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Γιώργος Ραμαντάνης
Παραγωγός: Χρήστος Μασσαλάς
Συμπαραγωγοί: Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Διάρκεια: 14'
Χώρα παραγωγής: Greece
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ)

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos