ΣΕΙΡΕΣ

"Comedians in cars getting coffee". Χαλαρωτικό

Δημοσίευση: 21 Aug 2018, 13:38
Συντάκτης:

Σύνοψη: To “Comedians In Cars Getting Coffee” επιστρέφει για την δέκατη σεζόν και υλοποιεί για ακόμα μία φορά το μότο της. “Big Stars, Small Talk”.

Άποψη: Στους εννέα κύκλους που έχει διανύσει η σειρά έως τώρα, ο Τζέρι Σάινφελντ δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το να παρουσιάζει ωραία αυτοκίνητα, να συναντά εξαιρετικές κωμικές προσωπικότητες και να συζητούν για ασήμαντα πράγματα (ενίοτε και σημαντικά) ενώ πίνουν καφέ. Στον δέκατο κύκλο που απολαύσαμε στο Netflix το ξεκάθαρο αυτό concept δεν αλλάζει καθιερώνοντας το “Comedians In Cars Getting Coffee” ως μία ιδανική χαλαρή σειρά, σαν αυτές που απομυζούν τα εικοσάλεπτα της ζωής μας αχόρταγα. Ακριβώς σαν να πηγαίνεις για καφέ.

Με αυτήν την λογική και χωρίς την παραμικρή υποψία σεναρίου ή ζωντανού κοινού, ο Σάινφλεντ αναπολεί τα χρόνια του stand-up που πέρασαν με τους κωμικούς καλεσμένους του χωρίς ωστόσο να βαραίνει το κλίμα αφού τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν αρκετά συχνά είναι κατά κόρον χιουμοριστικά. Αναμφίβολα επικρατεί ένας αλληλοθαυμασμός, ακόμα και υπεροψία σε κάποιες στιγμές, όμως το γεγονός ότι ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξει μια συζήτηση είναι τουλάχιστον ανανεωτικό. Σε αυτό το πλαίσιο μάθαμε γιατί ο Τζέι Λένο δεν φοράει ποτέ γυαλιά ηλίου, την αγάπη του Τζιμ Κάρει για την ζωγραφική, ποιό αυτοκίνητο χάρισε ο Πολ Νιούμαν στον παρουσιαστή Ντέιβιντ Λέτερμαν, πώς ξυπνάει ο Μπαράκ Ομπάμα και τα trivia δεν έχουν τελειωμό. Προφανώς οι αναφορές στην απόλυτη σειρά “Seinfeld” είναι διάσπαρτες στα επεισόδια ενώ ο ίδιος ο Σάινφελντ με την ευθύτητα που μπορεί να έχει ένα κωμικός δεν διστάζει να αναφέρει ότι σειρές σαν το “Modern Family” και το “The Office” ακόμα αντιγράφουν αυτό που δημιούργησε αυτός! Συγχωρήστε του την έπαρση γιατί εξακολουθεί να είναι ξεχωριστή προσωπικότητα είτε εκφέρει την άποψη του για το σκάνδαλο Weinstein είτε παριστάνει τον Μάθιου ΜακΚόναχι καθώς οδηγεί. 

Τον δέκατο κύκλο ανοίγει ο Ζακ Γαλιφιανάκης για να φιλοξενήσει μάλιστα τον Σάινφελντ στην εκπομπή του “Between Two Ferns” και ακολουθούν γνωστά ταλέντα από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ντέιβ Σαπέλ, Έλεν ΝτεΤζένερις, Κέιτ ΜακΚίνον, Άλεκ Μπόλντουιν, Τρέισι Μόργκαν ακόμα και ο θρύλος, και πρόσφατα εκλιπών, Τζέρι Λιούις. Η παρατήρηση του κόσμου γύρω τους με την δική τους ματιά οδηγεί σε πανέξυπνο σαρκαστικό χιούμορ, που πολλές φορές κατέληξε να είναι η αφορμή στην δημιουργία πολλών επιτυχημένων κωμικών σειρών που ξέρουμε σήμερα. Ή όπως ακούστηκε σε κάποιο επεισόδιο «η κωμωδία είναι μια πνευματικής μορφής τέχνη».

Στο Netflix θα βρείτε μια συλλογή επεισοδίων από τους παλιότερους κύκλους οι οποίοι προβλήθηκαν αρχικά στο δίκτυο Crackle όπως και τον δέκατο κύκλο αυτούσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos