ΣΕΙΡΕΣ

"Colony": Τηλεοπτικό sci-fi με τον πρωταγωνιστή του "Lost" - Κριτική

Δημοσίευση: 30 Μαΐου 2016, 17:28
Συντάκτης:

Sci-fi σειρά από τον παραγωγό του Lost (Carlton Cuse) που μας ταξιδεύει στο κατεχόμενο Λος Άντζελες από εξωγήινες δυνάμεις.  Ως αποτέλεσμα της κατοχής ορισμένοι άνθρωποι συνεργάζονται με τις αρχές, άλλοι με τους αντάρτες που ζητούν την απελευθέρωση της πόλης και κατ΄ επέκταση της ανθρωπότητας.

O Josh Holloway που έχει μείνει στις καρδιές μας ως αλητάκος Σόγιερ στο ‘’Lost’’, ανήκει στην πρώτη κατηγορία και αναλαμβάνει τα ηνία της σειράς. Ενσαρκώνει τον πρώην καταδρομέα-ομοσπονδιακό πράκτορα Will Bowman που προσπαθεί να διεισδύσει στον επαναστατικό πυρήνα και να εξαλείψει κάθε μορφή αντίστασης ώστε να προστατεύσει την οικογένειά του. Μεγάλο σημείο αναφοράς είναι η σύζυγός του,  η ιδεαλίστρια Katie που έχει τη δική της κρυφή ατζέντα. Tην υποδύεται η -γήινα όμορφη- Sarah Wayne Callies, γνωστή σε όλους σαν Dr.Sara Tancredi από το ‘’Prison Break’’ ή ως Lori από το ‘’Walking dead’’. 

Σαν πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι θελκτικό αλλά αδυνατούμε ν’ αποκτήσουμε συναισθηματικό δέσιμο μαζί του, όσο κι αν καταφεύγει σε μελοδραματικές εκρήξεις. Φλερτάρει με το ψυχόδραμα αρκετές στιγμές αλλά η ψυχολογική εμβάθυνση στις συμπεριφορές των πρωταγωνιστών προκύπτει ανολοκλήρωτη και λίγο βεβιασμένη. Σε δευτερεύοντες ρόλους οι Amanda Righetti (O.C, Mentalist) , Tory Kittles (Τrue Detective) και Adrian Pasdar (ο ιπτάμενος Petrelli από το ‘’Heroes’’).

Βασικό μειονέκτημα της σειράς αποτελεί το γεγονός ότι δεν είναι φορτωμένη με εφέ σαν τίμιο sci-fi (π.χ. Εxpanse) , δεν περιέχει κιόλας ούτε αδρεναλινικά ανθρωποκυνηγητά ούτε ντελιριακές σκηνές δράσης. Ενσωματώνει στην πλοκή αναμασήματα παλιότερων σειρών/ταινιών αφήνοντας μία πικρή γεύση déjà vu.

Επειδή δεν κρύβει ιδιαίτερα σεναριακά ευρήματα ή plot-twist είναι δύσκολο να επιπλεύσει μέσα στον ωκεανό των σειρών .  Μόνο το τελευταίο επεισόδιο ήταν λίγο πιο σπιντάτο και αναρωτιόμαστε πως η σειρά πήρε το πράσινο φως για δεύτερη σεζόν. Ένας «Σόγιερ» δεν φέρνει…την άνοιξη!

 

Πρώτη δημοσίευση: 30 Μαΐου 2016, 17:28
Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2016, 17:28
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos