Το «Chevalier» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ 2017

Δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2016, 12:07
Συντάκτης:

Μπορεί το "Τετάρτη 04.45" του Αλέξη Αλεξίου να σάρωσε στα ελληνικά βραβεία, με τίτλους για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία του 2016 μεταξύ άλλων, όμως αυτές οι διακρίσεις δεν στάθηκαν ικανές να του δώσουν την θέση για το φιλμ που θα δηλώσει η Ελλάδα για να διεκδικήσει το ξενόγλωσσο Όσκαρ, όπως θα ήταν και το πιο λογικό.
Επιλέχθηκε το "Chevalier" της Αθηνάς Τσαγγάρη για να εκπροσωπήσει την ελληνική κινηματογραφία στα Όσκαρ του 2017 και στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας. 

Με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λονδίνου, ανδρικής ερμηνείας (για όλο το καστ) στο φεστιβάλ του Σεράγεβο και συμμετοχές στα φεστιβάλ του Λοκάρνο, του Τορόντο και της Νέας Υόρκης, αλλά και διανομή στις αμερικανικές αίθουσες, η σάτιρα της Ελληνίδας δημιουργού μπαίνει επίσημα στην οσκαρική κούρσα.
Η κριτική επιτροπή που αποφάσισε για την επιλογή , αποτελούν ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης, ο κριτικός κινηματογράφου Ρόμπι Εκσιέλ, ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος, η σκηνοθέτις Αγγελική Αντωνίου, η ηθοποιός Ηρώ Μανέ, ο κριτικός κινηματογράφου Παναγιώτης Τιμογιαννάκης και ο διανομένας Βασίλης Σουραπάς.
 

 

Πρώτη δημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2016, 12:07
Ενημέρωση: 16 Σεπτεμβρίου 2016, 12:07
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos