Το "Blast" του Σύλλα Τζουμέρκα στο Κάρλοβι Βάρι

Δημοσίευση: 15 Ιουνίου 2015, 14:28
Συντάκτης:

Ένα χρόνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της Έκρηξης στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, η ταινία και ο Σύλλας Τζουμέρκας επιλέχθηκαν από το περιοδικό Variety για το πρόγραμμα Critics’ Choice: Variety’s 10 Directors to Watch του φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι 2015.

Από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι σήμερα, Η Έκρηξη έχει προβληθεί σε πάνω από 30 διεθνή φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο (Ρότερνταμ, Σαράγεβο, BFI London, Αμβούργο, Σάο Πάολο, Χονγκ-Κονγκ, Jeonju, Crossing Europe, Κωνσταντινούπουλης, Σιάτλ, μεταξύ άλλων), ενώ συνεχίζει τη διανομή της στις κινηματογραφικές αίθουσες μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία, σε Ιταλία, Πολωνία, Δανία και άλλες 10 χώρες μέχρι το τέλος του 2015.

Εδώ, μπορείτε να ανατρέξετε στη γνώμη του MOVE IT για το φιλμ

Για τη δεύτερη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, η παγκόσμια κριτική έγραψε:

“Η ταινία του Τζουμέρκα είναι ελεύθερη, άφοβη και γεµάτη ένταση, με έξυπνη δομή και ολοζώντανες ερμηνείες. Η Αγγελική Παπούλια στον κεντρικό ρόλο είναι πραγματικά εντυπωσιακή.”   Screen Daily, Mark Adams

“Ένα µαύρo, σκληρό, σύγχρονο και επίκαιρο δράµα. Η φρενήρης καταγραφή του συνταρακτικού εσωτερικού ταξιδιού µιας γυναίκας, η βαθιά προσωπική διατριβή του Τζουµέρκα για ένα οικονοµικό σύστηµα που δηµιουργεί ανθρώπους µόνο και µόνο για να τους καταστρέψει.”  The Hollywood Reporter, Jonathan Holland

Το επόμενο κινηματογραφικό σχέδιο του Σύλλα Τζουμέρκα, το αστυνομικό θρίλερ Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών (Τhe Miracle of the Sargasso Sea), σε παραγωγή Μαρίας Δρανδάκη (Homemade Films) και σενάριο Γιούλας Μπούνταλη & Σύλλα Τζουμέρκα, βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης. Στην πρώτη του παρουσίαση στα φεστιβάλ Ρότερνταμ και Βερολίνου, βραβεύτηκε με την Ειδική Μνεία της Επιτροπής του Eurimages Co-poroduction Development Award στο Co-production Market της Berlinale 2015. Tον Ιούνιο του 2015 υποστηρίχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης κινηματογραφικών σχεδίων Nipkow.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos