To "Τhe Witches" του ΗΒΟ Μax ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων

Δημοσίευση: 10 Νοε. 2020, 19:48
Συντάκτης:

Ο Robert Zemeckis αποφάσισε να δημιουργήσει το remake της ταινίας The Witches (1990) του Nicolas Roeg με πρωταγωνίστρια την Anne Hathaway στον ρόλο της μάγισσας. Ωστόσο προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις από άτομα με αναπηρίες για τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνονται στην ταινία και για την σύνδεσή τους με την μαγεία και το κακό. Μάλιστα σε αυτό αντέδρασαν αθλητές των Παραολυμπιακών αγώνων και διάφορες οργανώσεις καθώς το πώς είναι τα χέρια και τα πόδια του ρόλου  της Hathaway παραπέμπουν στην ασθένεια split hand, δηλαδή στην απώλεια μερών του χεριού ή του ποδιού. Είπαν πολλοί πως δεν αντιστοιχεί ο τρόπος απόδοσης με εκείνο του λογοτεχνικού έργου του Robert Dahl, στο οποίο βασίστηκε. Αθλητές των παραολυμπιακών, όπως οι Amy Marren και Shannon Crossland, ανέφεραν πως «Είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη γενιά; Ότι το να έχεις τρία δάχτυλα σε καθιστά μάγισσα; Είναι μια καταστροφική απεικόνιση. Η αναπηρία δεν θα πρέπει να συνδέεται με το κακό, το αφύσικο, το αηδιαστικό, με τον φόβο και τα τέρατα».

<a href="/nea/regime-oi-sexoyalikes-kai-mi-neyroseis-ton-igeton/69719">"Τhe Regime": Οι σεξουαλικές και μη, νευρώσεις των ηγετών</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe Regime": Οι σεξουαλικές και μη, νευρώσεις των ηγετών

Σε απάντηση σε όλα αυτά, ένας υπεύθυνος από την Warner Bros. δήλωσε το ξάφνιασμά του στο ότι θα αναστάτωναν τα άτομα με αναπηρία οι ρόλοι της ταινίας. «Όταν κάναμε την ταινία, μιλήσαμε με σχεδιαστές και καλλιτέχνες για να φτάσουμε σε μια νέα αναπαράσταση των γατοειδών πλασμάτων που περιγράφονται στο βιβλίο. Δεν υπήρχε η πρόθεση να νιώσουν οι θεατές ότι αυτά τα φανταστικά, μη ανθρώπινα πλάσματα τους αναπαριστούν».

Δεν απέφυγε να το σχολιάσει η ίδια η οργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter λέγοντας ότι δεν είναι φοβιστικό κάτι τέτοιο. Δεν γινόταν να μην σχολιάσει και η ίδια η Anne Hathaway που υποδύθηκε την αρχηγό των μαγισσών στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Zemeckis και έγραψε το σενάριο ο Guillermo del Toro με τον σκηνοθέτη. Η ηθοποιός απολογήθηκε απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία. «Αυτό δεν θα είχε συμβεί» δήλωσε η Hathaway αν είχε κάνει την σύνδεση με τα άτομα με αναπηρία όταν έβλεπε τους ρόλους στα σχέδια. «Πρόσφατα έμαθα ότι άτομα με αναπηρίες και ειδικά παιδιά ένιωσαν πόνο από τον ρόλο της μάγισσας στο The Witches», έγραψε σε ποστ στο Ίνσταγκραμ. «Λυπάμαι. Δεν συνέδεσα την διαφορετικότητα με την μάγισσα. Αν μπορούσα, αυτό ποτέ δεν θα είχε συμβεί. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη ειδικά από τα παιδιά: τώρα όσα ξέρω καλύτερα, το υπόσχομαι θα το κάνω καλύτερα. Και χρωστάω συγγνώμη σε όλους όσους σας αγαπάνε τόσο πολύ όσο εγώ τα παιδιά μου. Λυπάμαι που απογοήτευσα τις οικογένειες σας», έκλεισε η ηθοποιός.

Προσεχώς η άποψή μας για το φιλμ.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos