ΣΕΙΡΕΣ

"The White House Plumbers": Αμήχανη αίσθηση deja vu

Δημοσίευση: 3 Ιουνίου 2023, 18:01
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Χάουαρντ Χαντ (Γούντι Χάρελσον) και ο Γκόρντον Λίντι (Τζάστιν Θερού) έμειναν στην ιστορία για τους λάθους λόγους, καθώς ήταν τα πρωτοπαλίκαρα του Ρίτσαρντ Νίξον στην ενορχήστρωση και εκτέλεση του Γουότεργκεϊτ, του σκανδάλου πολιτικής παρακολούθησης που συντάραξε τις ΗΠΑ των αρχών ‘70s.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Γνώμη: Η αμερικάνικη ποπ κουλτούρα τρέφει μια ιδιαίτερη εμμονή στο σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Ακόμα κι αν μια σειρά ή ταινία δεν αφορά άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξει τουλάχιστον στο background όσων έργων διαδραματίζονται την περίοδο που ο Ρίτσαρντ Νίξον προκάλεσε και δέχτηκε τις συνέπειες ενός σκανδάλου που δεν είχε προηγούμενο στην πολιτική των ΗΠΑ.

Το ερώτημα, όμως, είναι το εξής: χρειαζόμαστε άλλη μια σειρά για το Γουότεργκεϊτ; Στην περίπτωση του “White House Plumbers” του HBO, η απάντηση είναι όχι. Κι αυτό γιατί από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της μίνι σειράς καταλαβαίνεις ότι εδώ δεν θα δεις κάτι που δεν έχεις ξαναδεί. Ειδικά όταν μόλις πέρσι είχαμε άλλη μια σειρά, το “Gaslit”, που αφορούσε μεν το ίδιο σκάνδαλο, αλλά από την πλευρά μιας γυναίκας που δεν συμπεριλαμβανόταν στους πρωταγωνιστές του. Το “White House Plumbers” έχει εκ πρώτης όψεως πολλά κοινά με το “Gaslit”: αστεράτο καστ, προσεγμένη ανασύσταση της εποχής και μπόλικο χιούμορ. Και μάλιστα οι δύο πρωταγωνιστές του, ο Χάουαρντ Χαντ και ο Γκόρντον Λίντι, δεν έλειπαν φυσικά από το “Gaslit”, αλλά εκεί εμφανίζονταν σχεδόν στο περιθώριο της αφήγησης.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις εμφανίζονταν σαν καρικατούρες. Και το πρόβλημα με το “White House Plumbers”, που τους έχει στο επίκεντρό τους, είναι ότι δεν μπορείς να τους πάρεις σοβαρά. Ειδικά ο Λίντι, που τον υποδύεται με μουστάκα και κέφι ο Τζάστιν Θερού, φαίνεται ανά πάσα στιγμή έτοιμος για ζουρλομανδύα, ενώ ο Χαντ του Γούντι Χάρελσον είναι μεν πιο ολοκληρωμένος, αλλά μόνο επειδή του δίνεται ένα υποτυπώδες οικογενειακό background.

Είναι προφανές ότι ο δημιουργός της σειράς, Άλεξ Γκρέγκορι (“Veep”), επιχειρεί να αφηγηθεί την όλη ιστορία μέσα από ένα κωμικό πρίσμα, αναδεικνύοντας τους σε δύο γελοία υποκείμενα που κατάφεραν να πείσουν ακόμα και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ότι ήξεραν τι κάνουν.

Αλλά το συνολικό αποτέλεσμα φαίνεται περισσότερο αμήχανο παρά αστείο, ενώ ούτε η παρέλαση αστέρων δεν μπορεί να ανεβάσει τη σειρά σε κάτι πέραν του μετρίου, το οποίο σου προκαλεί παράλληλα και μια αίσθηση deja vu.

Έτσι, πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται αν κάπου το έχεις ξαναδεί αυτό το έργο. Και ναι, κατά πάσα πιθανότητα, το έχεις ξαναδεί και μάλιστα καλύτερα απ’ ό,τι εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos