ΣΕΙΡΕΣ

"Westworld" season 3: Έγινε ξανά κατανοητό

Δημοσίευση: 17 Μαΐου 2020, 19:45
Συντάκτης:

Σύνοψη: Τρείς μήνες μετά τα γεγονότα της δεύτερης σεζόν, η Dolores (Evan Rachel Wood) έχει καταφέρει να δραπετεύσει και πλέον βρίσκεται στο Λος Άντζελες του 2058. Αναπτύσσει μια σχέση με τον Caleb (Aaron Paul), ενώ προσπαθεί να μάθει αλλά και να εκδικηθεί. Παράλληλα, η Maeve (Thandie Newton) βρίσκεται σε άλλο πλέον σύμπαν του πάρκου Δήλος και συγκεκριμένα στην φασιστική Ιταλία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας νέος επενδυτής (Vincent Cassel) εμφανίζεται για να ταράξει τις ισορροπίες

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: «Θέλετε να είστε το ισχυρότερο είδος, αλλά φτιάξατε ένα κόσμο που τα περισσότερα πράγματα είναι σαν εμάς», λέει στο πρώτο επεισόδιο η ρομποτικά κατασκευασμένη Dolores σε έναν άνθρωπο συνοψίζοντας έτσι όλη την ιστορία του Westworld.

Το ζήτημα που διακυβεύεται είναι πώς θα μπορέσει να επιβιώσει ο άνθρωπος όταν το βασίλειο στο οποίο έχει επιλέξει ή έχει φτιάξει για να ζει είναι γεμάτο από μηχανές που μπορεί να εξεγερθούν εναντίον του;

Ο θεός έδιωξε τον Αδάμ και την Εύα από τον κήπο του και έτσι έμεινε ασφαλής εξορίζοντας τα πλάσματά του σε άλλον κόσμο, τώρα όμως στο Westworld τα πλάσματα που φτιάχτηκαν για να διασκεδάζουν τους ανθρώπους-θεούς αυτονομήθηκαν.

Εκεί που η πρώτη σεζόν ήταν μόνο μέσα στο πάρκο, εκεί που η δεύτερη είχε αρχίσει να ανοίγεται προς τα έξω, έρχεται η τρίτη σεζόν της σειράς των Jonathan Nolan και Lisa Joy για να ξεφύγουν από τα στεγανά. Η Dolores ήδη από το τέλος της δεύτερης σεζόν έχει βγει από το πάρκο και ως εκδικήτρια προσπαθεί να πάρει το αίμα της πίσω, ενώ η Maeve με διαφορετικό τρόπο επιχειρεί κάτι παρόμοιο.

Οι δυο ουσιαστικές πρωταγωνίστριες της σειράς είναι οι δύο συγκεκριμένοι ρόλοι που η αλήθεια είναι ότι είναι και οι μόνοι τόσο καλά και ομαλά αναπτυγμένοι και με τέτοια τεράστια εξέλιξη, σε σημείο που αποτελούν δύο από τους πιο ενδιαφέροντες τηλεοπτικούς ρόλους των τελευταίων χρόνων. Οι άλλοι ρόλοι μπορεί να παρουσιάζουν ενδιαφέρον, όπως ο William του Ed Harris ή ο Bernard του Jeffrey Wright ή η Charlotte της Tessa Thompson αλλά αισθάνεσαι συνεχώς τον ημιτελή χαρακτήρα τους και ότι κάπου τους έχει χάσει στην πορεία της δαιδαλώδους πλοκής.

Άλλωστε λίγοι θεατές της δεύτερης σεζόν του Westworld βγήκαν νικητές σε αυτήν την μάχη κατανόησης μιας και ήταν μια δυσνόητη και δύσκαμπτη σεζόν. Ευτυχώς η τρίτη σεζόν επιστρέφει στα επίπεδα κατανόησης της πρώτης σεζόν και αρχίζει πάλι να βγάζει ένα νόημα, χωρίς να σημαίνει ότι αν δεν παρατηρείς τι γίνεται, δεν μπορείς εύκολα να βρεθείς νοκ-άουτ από το σενάριο της. Το ότι έχει βγει από τα στενά όρια του Δήλος σίγουρα έχει κάνει καλό μιας και έχει επιτρέψει να εμφανιστούν και άλλοι ήρωες αλλά και δίνει το περιθώριο στους ήδη υπάρχοντες να εξελιχθούν.

Οι πολύ ωραία στημένες σκηνές μάχης μεταξύ κάποιων χαρακτήρων που δεν θα προδώσουμε, οι ανατροπές-αν και κάποιες πλέον προβλέψιμες αφού έχουμε όλοι καταλάβει πλέον το μοτίβο της σειράς του να προσπαθεί να ξαφνιάζει για το ποιος είναι άνθρωπος και ποιος όχι- και το καλογραμμένο σενάριο έδωσαν ελπίδες για να ένα καλύτερο κλείσιμο του Westworld, άλλωστε του αξίζει!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos