ΣΕΙΡΕΣ

"Voir": Αγάπη για τον κινηματογράφο

Δημοσίευση: 8 Δεκ. 2021, 17:26
Συντάκτης:

Κάπου στα μέσα του Οκτώβρη, το Netflix ανακοίνωσε ένα νέο πρότζεκτ που ετοίμαζε ο David Fincher ως εκτελεστικός παραγωγός για την πλατφόρμα στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας τους.

<a href="/home-cinema-streaming/prey/66849">Prey</a>ΣΧΕΤΙΚΑPrey

Το “Voir”, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ αποτελούμενη από έξι οπτικά δοκίμια με επίκεντρο την αγάπη για τον κινηματογράφο και την επίδραση που κατέχει η έβδομη τέχνη στις ζωές μας. Άνθρωποι που θαυμάζουν ή υπηρετούν το σινεμά εξερευνούν ταινίες, χαρακτήρες και στιγμές που τους καθόρισαν, τους γοήτευσαν, τους άλλαξαν με την πολλαπλότητα  και την γενεσιουργό σκέψη που χαρακτηρίζει αυτό το μέσο.

Από το “Jaws” και το “Lady Vengeance” μέχρι τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων και το “48 Hours”, η σειρά καλύπτει ένα σύνολο θεματικών γραμμών πάνω στα οποία ρίχνει μια πιο προσωπική ματιά και διερεύνηση.

Αν και είναι πιθανότερο να τραβήξει την προσοχή ανθρώπων που θέλουν να μαθαίνουν για το σινεμά, ιδέες όπως το γιατί μας έλκουν τόσο οι ιστορίες εκδίκησης ή οι κακοί χαρακτήρες ή ακόμα σκέψεις επάνω στην γυναικεία αναπαράσταση στα κινούμενα σχέδια ή στον συστημικό ρατσισμό και την αποτύπωσή του έχουν σίγουρα κάτι να πουν και στους λιγότερο λάτρεις.

Κάποια επεισόδια είναι πιο επιτυχημένα από άλλα (προσωπικά ξεχωρίζουμε τα “The Ethics of Revenge”, “But I Don't Like Him”, “Profane and Profound”), αλλά όλα έχουν το δικό τους κομμάτι στην πίτα που μας σερβίρουν οι δημιουργοί, ανάμεσα στους οποίους συναντάμε τους Taylor Ramos και Tony Zhou (τσεκάρετε το πολύ ενδιαφέρον “Every Frame a Painting”) αλλά και τον David Prior (“The Empty Man”). Η διάρκεια των επεισοδίων είναι μικρή κι αυτό διευκολύνει, ενώ στην οθόνη εναλλάσσεται πλούσιο κινηματογραφικό υλικό και πλάνα από δεκάδες ταινίες.

Αυτό δρα εμπλουτιστικά μεν σε ό,τι έχει να κάνει με την ούτως ή άλλως ζωηρή γλώσσα του κάθε δοκιμίου, αλλά απαιτεί αρκετά από τον θεατή δε, που προσπαθεί να εστιάσει βλέμμα και προσοχή σε υπότιτλο/πλάνο ταινίας την ίδια στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, το “Voir” αποτελεί ένα εύκολο θέαμα με ενδιαφέρουσες προεκτάσεις. Μπορεί να μην είναι η αποθέωση που διατείνονται οι περιγραφές, αλλά δεν μπορούν να πάνε πολύ στραβά τα πράγματα όταν βάζεις ανθρώπους να μιλούν για κινηματογραφικές εμπειρίες και συναισθήματα. Και κυρίως, για αυτό που αγαπούν.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 8 Δεκ. 2021, 17:26
Ενημέρωση: 8 Δεκ. 2021, 17:33
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Prey

Prey

Θα το βρείτε: Disney+

Το στερνοπαίδι του Predator στριμάρει Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.
1 ημέρα