ΣΕΙΡΕΣ

"Veronica Mars" season 4: ένα από τα καλύτερα revival

Δημοσίευση: 29 Οκτ. 2019, 16:11
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Veronica Mars (Kristen Bell) έχει επιστρέψει στην γενέτειρά της, την πόλη Neptune, όπου εργάζεται ως ιδιωτική ντετέκτιβ δίπλα στον πατέρα της Keith (Enrico Colantoni), ενώ συζεί με τον Logan (Jason Dohring). Δεν αργεί η στιγμή που εμφανίζεται ένας βομβιστής, ο οποίος τρομοκρατεί τους κατοίκους και επισκέπτες της πολής. Όσο ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, η Veronica και ο Keith παλεύουν να βρουν απαντήσεις.

<a href="/nea/reboot-season-1-mia-kali-kai-poly-asteia-fili-apo-ta-palia/67116">"Reboot" season 1: Μια καλή και πολύ αστεία φίλη από τα παλιά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Reboot" season 1: Μια καλή και πολύ αστεία φίλη από τα παλιά

Άποψη: Η πρώτη σεζόν “Veronica Mars” προβλήθηκε το 2004, ενώ την ακολούθησαν άλλες δύο και μια (αποτυχημένη) ταινία το 2014. Ο δημιουργός της, Rob Thomas και το δίκτυο Hulu αποφάσισαν να δημιουργήσουν 8 νέα επεισόδια, τα οποία όχι μόνο ικανοποιούν τους παλιούς φαν, αλλά καταφέρνουν να προσελκύσουν και το νεότερο κοινό, αφού η τέταρτη σεζόν εμπεριέχει όλα αυτά τα στοιχεία που καταστούν το σύμπαν της Veronica Mars αξιαγάπητο.

Η νέα σεζόν μας ξυπνά μια νοσταλγία, αλλά μας διασκεδάζει αφάνταστα με έξυπνους και αστείους διαλόγους, ενώ μας κρατά σε εγρήγορση με την ροή της δράσης και την πολυπλοκότητα της πλοκής. Το father-daughter duo είναι αξεπέραστο, καθώς και οι δύο τους δεν έχουν (ξε)χάσει την χημεία τους, η οποία τους καθιστά ανθρώπινους χαρακτήρες: όσο και αν τα αστεία τους δίνουν και παίρνουν, η υγεία του Keith χειροτερεύει αφήνοντας την Veronica να προσπαθεί να διαχειριστεί το ενδεχόμενο μιας ζωής χωρίς τον πατέρα της. Από την άλλη, η εκρηκτική χημεία της Bell με τον Dohring είναι ακόμα εκεί αν και πλέον έχει (κάπως) ωριμάσει.

Αν θυμηθούμε πως η πρώτη σεζόν της σειράς ξεκίνησε με έναν φόνο μιας έφηβης και τον βιασμό μιας άλλης, η τέταρτη σεζόν μας παρέχει κυριολεκτικά έναν εκρηκτικό συνδυασμό χαρακτήρων και πλοκής. Η οικογένεια Mars ακολουθεί τις εκρήξεις που συμβαίνουν σε διάφορες επιχειρήσεις κατά μήκος της παραλίας, οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους spring breakers, έναν πληθυσμό που ο βομβιστής φαίνεται να μισεί. Παρ΄όλα αυτά μήπως υπάρχει μια βαθύτερη συνομωσία, της οποίας ο σκοπός είναι να παραγκωνίσει τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες έτσι ώστε αυτοί να βρεθούν χωρίς δουλειά; Η διαίσθηση και το ταλέντο της Veronica τους οδηγεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις τύπου “whodunnit”, εκ των οποίως όλες είναι εξίσου καθηλωτικές.

Όλα αυτά δίνουν στη νέα σεζόν την ευκαιρία να σχολιάσει εύστοχα την Αμερικάνικη κοινωνία, στην οποία οι «αδύναμοι» προσπαθούν να επιβιώσουν, οι πλούσιοι να επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους, και οι εγκληματίες να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Η Kristen Bell και ο Enrico Colantoni παραδίδουν εξαιρετικές ερμηνείες, ενώ τους ακολουθούν γνώριμοι και νέοι χαρακτήρες: παλιοί αγαπημένοι και νέοι και ταλαντούχοι όπως οι J.K. Simmons, Patton Oswalt, Clifton Collins Jr. Όλα τα επεισόδια είναι εξαιρετικά για αυτό και η σειρά είναι binge-worthy, ενώ σας εγγυόμαστε πως το τελευταίο επεισόδιο θα σας συνεπάρει. Η τέταρτη σεζόν είναι ατόφια Veronica Mars: αστεία, έξυπνη, στενάχωρη και πολύ πιο dark!

8,5 / 10

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos