Βενετία 2022 - Λαρς Φον Τρίερ: "Θα κάνω ένα διαλειμμα από τη σκηνοθεσία"

Δημοσίευση: 2 Σεπτεμβρίου 2022, 12:24
Συντάκτης:

Ο Λαρς Φον Τρίερ έκανε μια σημαντική ανακοίνωση στα πλαίσια του 79ου Φεστιβάλ Βενετίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπου παρουσίασε την 3η σεζόν του «The Kingdom», 25 χρόνια μετά την δεύτερη.

<a href="/nea/festival-venetias-2024-proedros-i-izampel-iper/69854">Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Πρόεδρος η Ιζαμπέλ Ιπέρ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΦεστιβάλ Βενετίας 2024: Πρόεδρος η Ιζαμπέλ Ιπέρ

Ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε σε συνέντευξη τύπου στην Βενετία από video link για την τηλεοπτική σειρά του, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη νόσο Πάρκινσον με την οποία έχει διαγνωστεί εδώ και μερικές εβδομάδες, τονίζοντας ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από την σκηνοθεσία, μέχρι να καταφέρει να βρει τα πατήματά του με τα νέα δεδομένα.

«Είχα συμπτώματα αρκετό καιρό πριν γίνει η διάγνωση. Αυτό σήμαινε πως δεν μπορούσα να ανταποκριθώ όπως θα ήθελα ως σκηνοθέτης επειδή ήμουν άρρωστος. Και αυτό είναι κρίμα για τους ηθοποιούς του «The Kingdom Exodus», αλλά νομίζω ότι τα κατάφεραν καλά και τους είμαι ευγνώμων για αυτό.

Θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα και θα επικεντρωθώ στο ζήτημα της υγείας μου. Ελπίζω ότι η κατάστασή μου θα είναι καλύτερη. Είναι μια ασθένεια που δεν μπορείς να την νικήσεις, μπορείς απλά να μάθεις να ζεις με τα συμπτώματα. Απλά πρέπει να συνηθίσω ότι τρέμω και να μην ντρέπομαι μπροστά σε κόσμο. Και μετά συνεχίζω, γιατί τι άλλο να κάνω;»

Ο Τρίερ αναφέρθηκε και στην αιτία που τον έκανε να επιστρέψει και για μια τρίτη και τελευταία σεζόν στο The Kingdom: ήταν όταν είδε τη νέα σεζόν του «Twin Peaks» του Ντέιβιντ Λιντς. «Αν το συγκρίνετε με την σειρά του Ντέιβιντ Λιντς, σίγουρα το «Twin Peaks» δεν είχε κάποιο φινάλε – αλλά στην πραγματικότητα είχα ένα φινάλε στην σειρά μου όλη την ώρα. Το μόνο πράγμα που συνέβη ήταν ότι δύο από τους πρωταγωνιστές μου (Ερνστ Χιούγκο Γιάρεγκαρντ και Κίρστεν Ρόλφες) πέθαναν. Αλλά ένιωσα υποχρέωση να της δώσω ένα κάποιο τέλος»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos